PRU îl invită pe Victor Ponta să preia conducerea

Data publicării:
victor ponta psd

Partidul ultra-naţionalist România Unită, condus de fostul deputat social-democrat Bogdan Diaconu, racolează masiv parlamentari PSD. Cei mai mulţi sunt apropiaţi ai lui Victor Ponta. Ultima achiziţie este Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD, membru al Comisiei SRI din Parlament şi prieten al fostului premier. Zilele trecute, alţi nouă parlamentari au trecut la PRU. Unii dintre ei erau încă în PSD când au anunţat transferul, alţii plecaseră după ce Victor Ponta a demisionat din funcţia de preşedinte.

În timp ce anunţă, pe pagina sa de Facebook, transfer după transfer, liderul PRU îi lansează lui Victor Ponta invitaţia de a prelua conducerea formaţiunii.

Bogdan Diaconu, preşedintele PRU: „A fost cel mai bun premier al României, pe care l-a avut ţara noastră de la I. C. Brătianu încoace. Partidul România Unită îl vrea alături, îl vrea în fruntea sa pentru a avea succes.”

Până acum au trecut de la PSD la PRU senatorul Daniel Savu, fostul lider al Tineretului Social-Democrat, Mihai Sturzu şi deputaţii Marius Manolache - finul lui Victor Ponta, Cristian Rizea şi Ion Eparu. În plus, purtătorul de cuvânt al acestui partid cu viziune naţionalistă este fostul purtător de cuvânt şi consilier al lui Victor Ponta, Mirel Palada. Şi prietenul lui Victor Ponta, Sebastian Ghiţă, care demisionase de mult din PSD, s-a înscris în PRU. Deputatul crede că partidul lui Bogdan Diaconu nu este unul extremist, dar că avem nevoie de un naţionalism economic şi de politici care să apere interesele investitorilor români. Sebastian Ghiţă crede că Victor Ponta ar fi cel mai bun lider al acestei formaţiuni.

Sebastian Ghiţă, fost deputat PSD: „Orice partid ar trebui să aibă oameni nebuni în el să nu şi-l dorească pe Ponta preşedinte de partid. Şi dacă Ponta se hotărăşte, Bogdan Diaconu a anunţat că imediat va fi convocat un congres şi, foarte probabil, cel care va câştiga va fi Victor Ponta.”

Pe lângă foşti şi actuali parlamentari PSD, PRU a racolat şi aleşi de la PMP şi PND. Se negociază şi cu Mircea Geoană.

Acesta ar vrea crearea unui partid în jurul PSRO, prin fuziuni cu mai multe formaţiuni mici. Cu aceast ocazie, Mircea Geoană a anunţat că nu va mai candida la parlamentare.

Mircea Geoană, fost preşedinte PSD, liderul PSRO: „Ideea de a crea o forţă politică de o masă critică mai mare, capabilă să intre în Parlament, în jurul PSRO reprezintă un proiect politic activ, util şi necesar.”

În privinţa lui Victor Ponta, deşi este curtat intens, fostul premier neagă faptul că ar intenţiona să părăsească PSD pentru partidul lui Bogdan Diaconu. Mai mult, Victor Ponta a anunţat că s-a înscris pe lista PSD pentru alegerile parlamentare, la Gorj. Este chiar cap de listă pentru propunerile de deputaţi. Politologul Cristian Pîrvulescu susţine că fostul premier nu ar avea niciun motiv să părăsească PSD.

Cristian Pîrvulescu, politolog: „De ce s-ar duce la un partid unde nu are nicio certitudine că intră în Parlament şi nu ar rămâne la PSD unde are toate certitudinile că va intra în Parlament.”

Marele test se va da la alegerile parlamentare. Pragul electoral este de 5%, altfel un partid nu intră în Legislativ. Acest prag pune probleme inclusiv formaţiunilor mici, dar consacrate.

Parlamentarii înscrişi în PSD

Mirel Palada - fost consilier al lui Victor Ponta

Marius Manolache - PSD (finul lui Victor Ponta)

Sebastian Ghiţă - PSD (apropiat al lui Victor Ponta)

Mihai Sturzu - PSD (fost lider TSD, susţinut de Victor Ponta)

Cristian Rizea - PSD

Daniel Savu - a demisionat din PSD

Camelia Khraibani - PSD

Constantin Popa - PMP

Dorin Petrea - PMP

Maria Caloianu - PMP

Răzvan Tănase - PND

SURSA: Facebook Bogdan Diaconu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri