PSD a afișat la conferința Gabrielei Firea „scrisori” ale copiilor pentru Iohannis în care cer dublarea alocațiilor

Data publicării:
firea alocatii
Foto: Captură Facebook

Primarul Capitalei, Garbiela Firea, a susținut marți o conferință de presă în care a criticat guvernul pentru decizia de a majora alocațiile cu doar 15%. La conferința de presă, susținută în sediul PSD, au fost afișate scrisori despre care social democrații susțin că ar fi fost trimise de copii președintelui Klaus Iohannis, prin care aceștia îi cer dublarea alocațiilor.

„Protestăm energic față de declarațiile făcute de reprezentanții guvernului care au spus că alocațiile pentru copii se vor majora doar cu 15%, asta în cazul în care avem o lege care spune că alocațiile trebuie dublate, lege promulgată și de președinte”, a declarat Gabriela Firea.

Firea spune că este „o lipsă de respect” blocarea dublării alocațiilor.

„Considerăm că este o lipsă de respect față de copiii din România, față de familiile din România și cei 15% nu acoperă nici măcar scumpirile la fructe și legume. Ni se spune că nu sunt bani. Eu cred că este vorba despre prioritizarea cheltuielilor. Aceasta este treaba și răspunderea Guvernului. Protestăm energic față de blocarea dublării alocațiilor față de guvern. Spun că nu sunt bani dar bani se găsesc pentru orice altceva”, a mai spus liderul PSD.

„Și eu sunt mamă, la început am avut venituri mici știu ce înseamnă pentru o familie. Este absolut necesar ca toate alocațiile să fie dublate. La Primăria eu am făcut eforturi susținute pentru a fi aproape de toate familiile din Capitală”, a mai declarat primarul general al Capitalei.

Ministrul Finanțelor Publice, Florin Cîțu, a anunțat majorarea alocațiilor pentru copii cu aproximativ 15%, urmând ca la 1 ianuarie să urmeze o altă creștere.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri