PSD a ales un nou ministru al Cercetării

Data actualizării: Data publicării:
nicolae hurduc fb
Foto: Facebook / Nicolae Hurduc

Profesorul universitar Nicolae Hurduc ar putea fi noul ministrul al Cercetării. Decizia a fost luată de liderii social-democrați care s-au reunit astăzi în ședință. Propunerea trebuie aprobată acum de președintele Klaus Iohannis.

Fostul ministru al Cercetării şi Inovării, Nicolae Burnete, a demisionat la sfârșitul lunii august, înainte de a fi evaluat de PSD. Interimatul a fost preluat de vicepremierul Viorel Ştefan. Interimatul acestuia expiră însă.

Nicolae Hurduc este decanul Facultății de Inginerie Chimică și Protecția Mediului de la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași. 

Propunerea a fost deja trimisă președintelui Klaus Iohannis, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

„Așteptăm să vedem dacă dl președinte va fi de acord cu această propunere”, a adăugat ea.

Dăncilă a spus că Hurduc „are o carieră vastă, este un om care a dovedit de-a lungul carierei mult profesionalism, un CV foarte bun, bun comunicator, un om care este implicat în absorbția fondurilor europene, ceea ce este foarte important pentru Ministerul Cercetării”.

Premierul nu a spus dacă Hurduc este membru al unui partid politic.

Hurduc a devenit cunoscut pentru o declarație controversată: „Mie îmi este foarte greu să cred că omul, un mecanism, o maşinărie atât de complexă, se trage din maimuţă. Eu nu accept aşa o idee oricât de oricât de logică pe undeva ar părea această teorie evoluţionistă. Este o teorie a lumilor paralele, care spune că noi am veni din viitor. Mie îmi sună mai interesant această idee, că noi venim dintr-o lume paralelă din viitor”, a spus el într-un interviu pentru Ziarul de Iași.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri