PSD votează pentru prelungirea stării de urgență

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu - ganea - 20190611140312_OGN_0662-01
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, să voteze pentru prelungirea stării de urgență până pe 14 mai, decretată de președintele Klaus Iohannis, a anunțat președintele interimar al social-democraților, Marcel Ciolacu. Acesta vrea ca, în două luni de la încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi să facă un control privind achizițiile publice din această perioadă.

“Am decis astăzi că vom vota prelungirea stării de urgență dar și, în același timp, Guvernul să acționeze, să facă ceva concret pentru oameni. De azi, în proiectul de hotărâre privind încuviințarea prelungirii stării de urgență, adoptat de comisiile de specialitate, am prevăzut ca măsurile luate de Guvern să fie temeinic motivate, să nu mai revină a doua zi asupra lor pentru că și-au dat seama între timp că au greșit.

Totodată, în 60 de zile de la încetarea stării de urgență, Curtea de Conturi va trebui să facă un control și să prezinte Parlamentului un raport, ca toată lumea să știe cum s-au făcut achizițiile publice, dacă s-a respectat legea sau nu", a spus Marcel Ciolacu.

Liderii Pro România și ALDE, Victor Ponta și Călin Popescu Tăriceanu au anunțat că se opun prelungirii măsurilor de restricție, însă adoptarea decretului în plenul Parlamentului de joi depinde de voturile PSD.

Redactor: Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri