PSD a votat pentru boicotarea alegerilor locale

Data publicării:
Conferinta-judeteana-a-PSD-Ilfov- Liviu Dragnea la tribuna psd ro 17 08 2015

Liviu Dragnea, președinte PSD: Dacă își permit ca cel mai mare partid să nu participe la alegeri în semn de protest față de această intenție abuzivă, le dorim succes. Am informat și oficiali de la Parlamentul European despre intenția PNL și a guvernului și depre intenția noastră.

Atâta timp cât legea rămâne în varianta adoptata primăvara trecută, cu un singur tur, PSD se pregăteşte de alegeri. Liviu Dragnea spune că partidul ar putea colabora cu ALDE şi UNPR, însă nu în baza unui protocol general.

Liviu Dragnea, președinte PSD: Nu facem alianțe electorale decât ori cu UNPR ori cu ALDE. Depinde de cum se înțeleg la nivel local. Oricum ei știu cel mai bine.

UNPR se rupe de PSD în Parlament

Deşi UNPR a anunţat că rupe acordul cu PSD în Parlament şi îşi va forma propriile grupuri în Senat şi Camera Deputaţilor, social-democraţii spun că vor continua colaborarea cu formaţiunea lui Gabriel Oprea.

Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR: În sesiunea care urmează PSD şi UNPR vor rămâne parteneri în continuare, doar că vom funcţiona, tehnic vorbind, cu grupuri UNPR. După fuziunea cu PPDD şi venirea altor colegi, numărul parlamentarilor noştri a crescut. Suntem 21 la Senat şi 42 la Camera Deputaţilor.

Liviu Dragnea spune că o eventuală colaborare cu UNPR şi cu ALDE la alegerile parlamentare de la sfârşitul acestui an va fi discutată numai după alegerile locale.

Citiți și: Alina Gorghiu: Intenția PSD de a boicota alegerile este previzibilă. Social-democrații sunt specialiști în abuzuri electorale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri