PSD acuză Guvernul că le-ar fi cerut europarlamentarilor români să voteze împotriva salariului minim la nivelul UE

Data publicării:
un muncitor munceste intr-o sera
Muncitori sezonieri în agricultură. Sursa foto: Getty Images

Partidul Social Democrat acuză Guvernul că le-ar fi cerut europarlamentarilor români, printr-o circulară, să voteze împotriva intenţiei CE de instituire a unui salariu minim la nivelul Uniunii Europene. Deputatul PSD, Marius Budăi, spune că „este indamisibil” ca statatul român să aibă o astfel de abordare, în condițiile în care Parlamentul a adoptat un act normativ care este întru totul de acord cu conținutul și forma Proiectului de Directivă privind salariile minime adecvate în UE.

„Este inadmisibil ca Guvernul României, în contradicție cu deciziile Parlamentului, să trimită circulare europarlamentarilor români, prin care li se recomandă să voteze împotriva intenției CE de instituire a unui salariu minim la nivelul UE! (...) Guvernul fantasticului Cîțu ne vrea săraci”, scrie fostul ministru al Muncii, într-un mesaj pe Facebook.

De asemenea, PSD precizează că europarlamentarii partidului vor vota pentru salariul minim european. „Nu putem reduce decalajele de dezvoltare de la nivelul Uniunii Europene dacă nu eliminăm diferențele uriașe de salarizare la nivel european”, se arată într-un mesaj transmis de Partidul Social Democrat.

Citește și HARTĂ. Nivelul salariului minim pe economie în UE: Bulgaria, Ungaria şi România, ultimele în clasament

Blocul Sindical Național a transmis, miercuri, o scrisoare deschisă premierului Florin Cîțu în care îi cer explicații în legătură cu o „circulară” a Ministerul Afacerilor Externe transmisă deputaților europeni, în care li se recomandă să nu voteze Proiectul de Directivă privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană.

Subiectului salariului minim la nivel european a fost discutat și de liderii Uniunii Europene la Summitul social de la Porto, de la începutul acestei luni. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri