PSD acuză Guvernul pentru poziția privind planul UE pentru păduri: Argumentele se suprapun cu retorica firmelor din industria lemnului

Data publicării:
Sigla PSD de la intrarea în sediul central al partidului.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat critică, într-un comunicat de presă, poziția Guvernului exprimată de ministrul Mediului, privind strategia europeană pentru protejarea pădurilor. „Argumentele Guvernului pentru a-și justifica această abordare se suprapun în mod straniu cu retorica firmelor din industria forestieră”, se arată în comunicatul de presă al PSD.

Totodată, social democrații anunță un proiect de lege pentru interzicerea tăierii arborilor sănătoși.

„PSD condamnă cu fermitate decizia Guvernului Cîțu de a se poziționa pe contrasens cu Strategia Forestieră Planificată a Uniunii Europene privind protejarea pădurilor.

Argumentele Guvernului pentru a-și justifica această abordare se suprapun în mod straniu cu retorica firmelor din industria forestieră și încalcă angajamentele României asumate în cadrul Uniunii Europene.

Poziția Guvernului în această chestiune este profund anti-națională și vine în completarea acțiunilor președintelui Iohannis care a demonstrat de-a lungul timpului apropierea de unii exploatatori străini din acest sector.

Pentru a pune a capăt acestor jocuri de culise prin care se tranzacționează pădurile din România, PSD va depune, la începutul sesiunii parlamentare, o propunere legislativă pentru interzicerea, pe tot teritoriul național, a tăierii arborilor sănătoși, pentru o perioadă de cel puțin 10 ani.”, se arată în comunicatul de presă al PSD.

Într-o intervenție la Digi24, ministrul Mediului a explicat, marți, că România nu se opune planurilor Comisiei de a lupta împotriva schimbărilor climatice, dar vrea să știe precis ce ținte va avea de atins și ce costuri vor fi acoperite din bani europeni. 

Tanczos Barna a avut o întâlnire cu comisarul european pentru mediu Virginijus Sinkevicius, pentru a discuta despre solicitările României în privința politicii de mediu a Comisiei Europene.

Întâlnirea a avut loc după ce presa a făcut public faptul că ministrul Mediului din România a semnat o scrisoare deschisă inițiată de Austria, prin care 11 țări din Uniunea Europeană se declarau nemulțumite de strategia Comisiei Europene pentru protejarea pădurilor. 

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri