PSD, ALDE și minoritățile au respins propunerea ca statul să nu mai dea 100 milioane de euro partidelor

Data actualizării: Data publicării:
parlamentar semn de dislike

Comisiile reunite pentru administrație au respins propunerea ca statul să nu mai subvenționeze partidele politice, iar banii să ajungă la copii și bolnavi. Ex-premierul Victor Ponta spune că este vorba de 100 de milioane de euro.

„Din păcate, Comisia de administrație a votat respingerea amendamentului prin care în 2019 cei 100 de milioane de euro dați la partide erau realocați către grădinițe, bolnavi, alocații! Au votat «împotrivă» 17 parlamentari PSD, ALDE și de la minorități (din păcate și oameni cu experiență politică și păr alb ca Ion Călin - Dolj, Florin Cârciumaru - Gorj) mare rușine. Să nu uitați la vot acest lucru! Banii ăștia sper să îi «coste» scump! Au votat «pentru» amendamentul făcut de deputații ProRomânia un număr de 12 parlamentari PNL, USR și UDMR!”, scrie pe contul său de Facebook ex-premierul PSD Victor Ponta.

Citește și ”Cine sunt românii care îl ajută pe Putin ca Marea Neagră să rămână ”lac rusesc””

„Am condus timp de cinci ani cel mai mare partid din România și vă garantez că nu este nevoie de 47 de milioane de euro cât urmează să primească PSD. Fac precizarea, într-o paralelă cu Parlamentul Euroean, că Partidul Socialiștilor Europeni primește 16 milioane de euro. PSD primește 47. O fac cu tot dragul față de fostul partid, e valabil și pentru ceilalți. Cred că este un moment în care să dăm dovadă de solidaritate și de bun simț față de ceea ce se întâmplă în țară”, a argumentat Ponta, în susținerea amendamentului.

Fostul premier PSD a pledat și zilele trecute pentru neacordarea subvenției pentru partidele politice. „În condiţiile în care ai îngheţat pensiile şi salariile, în condiţiile în care nu ai bani de investiţii, să aloci 100 de milioane de euro pentru partidele politice parlamentare e o nesimţire”, spunea Ponta, duminica trecută, într-o conferință de presă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri