PSD apreciază „conduita onorabilă a domnului Chesnoiu de a se retrage prompt din toate funcțiile”. Va putea să înlăture suspiciunile

Data actualizării: Data publicării:
Logoul PSD de la intrarea în sediu.
PSD transmite, joi, că „va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu”. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD transmite, joi, că „va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu”. „Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale”.

„Cu privire la comunicarea Direcției Naționale Anticorupție prin care se solicită ridicarea imunității parlamentare pentru ministrul Adrian Chesnoiu, facem următoarele precizări:

Așa cum a anunțat deja, ministrul Adrian Chesnoiu dorește ca instituțiile abilitate să facă cercetările necesare pentru eliminarea oricăror suspiciuni cu privire la activitatea sa. În acest sens, domnul Chesnoiu solicită «tuturor deputaților din toate partidele vot pentru ridicarea imunității parlamentare».

De asemenea, Adrian Chesnoiu a luat decizia de a se retrage din funcția de ministru și de a se suspenda din Partidul Social Democrat.

PSD consideră că pe durata întregului mandat de ministru, domnul Chesnoiu și-a îndeplinit sarcinile în mod profesionist și cu integritate, fiind unul dintre cei mai eficienți membri ai actualului guvern.

PSD va respecta deciziile luate de domnul Chesnoiu. Conduita onorabilă a acestuia, de a se retrage prompt din toate funcțiile deținute în Guvern și în partid, va permite instituțiilor abilitate să facă cercetările necesare cât mai rapid, pentru a înlătura astfel orice suspiciune asupra activității sale.”

Adrian Chesnoiu își dă demisia din funcția de ministru al agriculturii și „se autosuspendă” din PSD

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, suspectat de DNA că a aranjat concursuri de angajare în minister, a anunțat joi, pe Facebook, că își dă demisia din funcție și se „autosuspendă” din PSD, dar susține că nu a săvârșit nicio faptă de natură penală sau de corupție și le cere deputaților să voteze în favoarea ridicării imunității sale parlamentare, pentru a putea fi cercetat.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri