PSD, atac la CE: Se impune o clarificare riguroasă asupra modului în care sunt întocmite rapoartele MCV

Data actualizării: Data publicării:
dragnea consiliul national psd - inquam ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Social-democraţii cer detalii despre modul în care sunt alcătuite rapoartele Comisiei Europene privind evoluţia justiţiei din România, acuzând lipsa de acurateţe a acestora. Noua reacţie a PSD pe marginea MCV se adaugă unui şir lung de critici aduse Bruxelles-ului de liderii partidului, într-o perioadă în care oficialii europeni au dat semnale clare că percep reformele operate în ultimii doi ani în justiţie ca pe un atac la statul de drept. 

dancila langa dragnea sedinta psd - inquam ganea
Foto: INQUAM_Octav Ganea

Postarea integrală de pe pagina de Facebook a PSD:

Având în vedere precizia la care face apel Reprezentanța Comisiei Europene din România cu privire la pozițiile oficiale exprimate de CE față de țara noastră, ne așteptăm la aceeași rigoare în legătură cu îngrijorările exprimate de cele mai reprezentative asociații ale magistraților din România în ceea ce privește „afirmațiile eronate, nereale” apărute „în mod repetat” în rapoartele MCV. Se impune deci o clarificare riguroasă asupra „modalității de culegere a datelor pentru întocmirea rapoartelor MCV” care, în opinia asociațiilor magistraților, „a permis strecurarea unor erori/inexactități/afirmații trunchiate care nu pot face decât deservicii independenței justiției”.

De la ce a pornit replica PSD

Zilele trecute, Reprezentanța Comisiei Europene în România a redat, pe Facebook, mesajul complet al președintelui Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, susținut la Ateneu, privind drepturile omului. Publicarea mesajului integral vine după ce PSD a redat anumite părți din discursul lui Junker, trunchiat, și a omis referirile la statul de drept și la lupta împotriva corupției. Detalii AICI

Citește și ”Cine sunt românii care îl ajută pe Putin ca Marea Neagră să rămână ”lac rusesc””

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri