PSD atacă în instanță starea de alertă din Sectorul 1 în criza gunoaielor

Data publicării:
Sigla PSD de la intrarea în sediul central al partidului.
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Partidul Social Democrat Sector 1 atacă în instanţă şi cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă al Sectorului, “cu complicitatea” prefectului Capitalei, arată un comunicat PSD.

"Partidul Social Democrat Sector 1 atacă în instanță și cere suspendarea stării de alertă declarată de către Comitetul pentru Situații de Urgență al Sectorului, cu complicitatea Prefectului Capitalei.

Partidul Social Democrat Sector 1 consideră că această decizie nu este întemeiată legal şi reprezintă doar urmarea firească a unei situaţii de criză declanşată şi întreţinută de către primarul Sectorului 1, doamna Clotilde Armand", transmite preşedintele interimar al PSD Sector 1, Florin Manole, în comunicat.

Potrivit acestuia, "în plină stare de alertă declarată la nivel naţional, CSU Sector 1 mai suprapune o altă stare de alertă locală, fapt ridicol şi fără precedent în România şi care nu arată decât înrădăcinarea unei mentalităţi autoritare şi a unor precedente toxice".

"Altfel spus, politicienii de dreapta - în speţă, Clotilde Armand - nu pot da nici cu mătura fără o stare de alertă declarată oficial? Am semnalat în repetate rânduri că lupta doamnei Armand cu operatorul de salubrizare afectează interesele cetăţenilor şi este dusă cu incompetenţă şi rea-credinţă, generând penalităţi împovărătoare la bugetul local, dar şi cheltuieli suplimentare prin achiziţii total netransparente. Opriţi acest bâlci costisitor şi ridicaţi, deopotrivă, gunoiul şi starea de alertă!”, a adăugat Florin Manole.

Hotărârea pentru declararea stării de alertă în Sectorul 1 al Capitalei prevede că vor fi contractate servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă. Poliţia va face controale privind depozitarea ilegală a deşeurilor. Contractul cu Romprest rămâne în vigoare, potrivit documentului.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri