PSD continuă scandalul „fără mască la șaormărie”. Solomon și Stativă au contestat amenzile și amenință Poliția cu procese

Data publicării:
Adrian Solomon fara masca
Adrian Solomon fără mască. Foto: captura video

Deputații PSD, Adrian Solomon și Irinel Stativă au contestat la Judecătoria Sectorului 3 amenzile primite după ce au refuzat să poarte mască de protecție într-o șaormerie și au făcut scandal. Solomon a declarat pentru Digi24.ro că îi va da în judecată pe polițiștii care l-au sancționat.

Cei doi deputați au fost amendați la începutul lunii iulie cu suma de 2.600 de lei după ce, aflați într-un fast-food din Centrul Vechi al Capitalei, au făcut scandal când li s-a cerut să poarte mască, iar apoi i-au înjurat pe polițiști. 

Ulterior, în urma analizării înregistrărilor video, poliţiştii au mai aplicat celor doi deputaţi două amenzi, în cuantum de 4.000 de lei pentru că nu au purtat masca de protecție în incinta șaormeriei.

Conform portalului instanțelor de judecată, Adrian Solomon a contestat cele două amenzi pe data de 29 iulie, iar Irinel Stativă a depus contestațiile luni 3 august.

Contacatat de Digi24.ro pentru a explica motivul pentru care a contestat amenzile primite, deputatul Adrian Solomon a spus  „pentru că așa am vrut”. Acesta a precizat că va da în judecată „poliția”. 

Digi24.ro a publicat în exclusivitate înregistrarea din șaormerie, în care se pot auzi dialogurile halucinante între deputatul Solomon și casierul localului, și apoi între Solomon și polițiști. 

Adrian Solomon, fără mască și evident recalcitrant, intră în local și începe să se certe cu casierul. Vrea să comande trei șaorme medii de vită, iar casierul îi spune: „Puneți-vă, vă rog, masca”

Lui Solomon îi sare țandăra și începe să țipe la casierul de etnice probabil turcă.

Solomon: „Băi Mustafa (...) ești în România aicea (...) Alo, Mustafa! Arată-mi că ai voie să muncești aici!  (...) Băi, panaramă!”

Colegul său de partid încearcă să îl liniștească:„ Adi, Adi”

Apar și polițiștii. Solomon, din ce în ce mai nervos, se ceartă și cu polițistul care îl roagă să poarte mască: ”Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?” 

”Nu te interesează dacă ăsta are dreptul la muncă în România, dar eu să port mască, da? ”

„Nu te interesează dacă are dreptul să muncească în România, dar eu când comand o șaorma în România, îmi iei buletinul, nu ți-e rușine?„

„Arată-mi cartea verde a lu ăsta. Dacă el mă ia pe mine cu masca, tu îl iei pe el cu cartea verde?”

A doua filmare este din exteriorul localului și arată că nici deputatul Stativă nu avea mască, el a împrumutat o mască de la un cetățean pentru a putea intra în șaormărie. 

Citește și Adrian Solomon: „Așa îl cheamă pe omul acela, pe ecuson scria Mustafa”. Ce regretă deputatul PSD

Redactor: Robert Kiss

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri