PSD Dâmbovița reacționează după ce primarul din Pucioasa a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”

Data actualizării: Data publicării:
Primar Pucioasa

După ce primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana, a semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”, organizația PSD Dâmbovița a dat presei un comunicat în care condamnă acțiunea colegului lor și spune că acțiunea acestuia va fi analizată în forurile statutare de conducere ale partidului, adică acesta ar putea fi exclus în curând din PSD.

PSD precizează că primarul a semnat inițiativa în nume personal și că „poziția sa nu reprezintă poziția Organizației Județene Dâmbovița a Partidului Social Democrat, care nu girează acțiunile politice ale adversarilor săi”. De asemenea, primarul ar putea fi exclus din PSD în urma „analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare.”

Redăm comunicatul integral al PSD Dâmbovița: 

„Am luat act de afirmațiile primarului orașului Pucioasa, Ana Constantin, cu privire la semnarea unei petiții pe care o promovează membrii și activiștii USR. Față de acest aspect, se impun următoarele precizări: Am luat act de afirmațiile primarului orașului Pucioasa, Ana Constantin, cu privire la semnarea unei petiții pe care o promovează membrii și activiștii USR. Față de acest aspect, se impun următoarele precizări:

Gestul domnului Ana Constantin este unul personal. Poziția sa nu reprezintă poziția Organizației Județene Dâmbovița a Partidului Social Democrat, care nu girează acțiunile politice ale adversarilor săi. PSD Dâmbovița rămâne consecvent actelor normative adoptate în sesiunea parlamentară încheiată recent, prin care s-au adus modificări legislației privind organizarea și funcționarea sistemului judiciar, Codului penal și Codului de procedură penală.

• Condițiile de acces în funcții publice și de demnitate publică sunt reglementate de lege, noțiunea de „penal” nefiind statuată juridic. Ea este folosită agresiv doar ca un pretext de discreditare a Partidului Social Democrat, coaliției de guvernare și a liderilor săi.

• Reafirmăm, în acord cu reglementarea constituțională și europeană, faptul că nicio persoană nu este vinovată atâta timp cât nu a fost condamnată definitiv printr-o hotărâre judecătorească (a se vedea și Directiva europeană 343/2016 privind prezumția de nevinovăție, transpusă recent în legislația internă prin proiectele de modificare a Codului penal și Codului de procedură penală).

• Acțiunea domnului Ana Constantin, precum și declarațiile din jurul acesteia, vor face obiectul analizei în forurile statutare de conducere ale partidului în perioada imediat următoare. Gestul său este unul de natură a crea confuzie în interiorul partidului și electoratului Partidului Social Democrat, lucru pe care îl considerăm inacceptabil.”

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri