PSD Dâmboviţa susţine restructurarea Guvernului. Lider: Clar este o ruptură între premier şi ministru

Data actualizării: Data publicării:
DRAGNEA TUDOSE 170629_PLEN_CABINET_TUDOSE_08_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Social-democraţii din judeţul Dâmboviţa ar dori un Executiv mai flexibil şi aplicat în punerea în practică a programului de guvernare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, vicepreşedintele organizaţiei, deputatul Corneliu Ştefan, preluat de Agerpres.



Întrebat dacă PSD Dâmboviţa susţine ideea restructurării Guvernului, Corneliu Ştefan a răspuns: "În mare parte, da. Da. Este îmbrăţişată pentru că vrem o structură a Guvernului mai flexibilă şi o structură a Guvernului care să fie mai aplicată pentru a pune în practică programul de guvernare pe care ni l-am asumat în faţa românilor", a precizat Corneliu Ştefan, citat de Agerpres.

Deputatul a adăugat că o evaluare a miniştrilor şi a secretarilor de stat se va face la Comitetul Executiv al PSD de la sfârşitul acestei luni.

"Comitetul Executiv Naţional care va avea loc la sfârşitul lunii ianuarie, după cum a spus şi preşedintele partidului, Liviu Dragnea, o să facă o analiză foarte clară a miniştrilor şi secretarilor de stat. Dacă un ministru, până atunci, greşeşte, asta e problema fiecăruia. Aseară l-am văzut pe un post de televiziune pe premierul Mihai Tudose şi, o spun foarte sincer, clar este o ruptură între premier şi ministrul de Interne. Legat de valoarea miniştrilor, aşteptăm Comitetul Executiv de la Iaşi, în care vom participa şi noi, parlamentarii", a spus Corneliu Ştefan.

Context

Această luare de poziţie vine într-un moment în care liderul PSD, Liviu Dragnea, efectuează un turneu prin filialele din Moldova, în căutare de aliaţi în disputa tot mai vizibilă cu premierul Mihai Tudose. De altfel, Dragnea vrea înlocuirea lui Mihai Tudose din fruntea Executivului. El s-a întâlnit, la finalul anului, cu principalii lideri ai partidului pentru a discuta posibilitatea de a schimba premierul în această lună, potrivit informaţiilor Digi24.

Şi ALDE ar putea fi de acord cu restructurarea Cabinetului Tudose, potrivit unei ieşiri publice recente a lui Călin Popescu Tăriceanu. Dar, amintea acesta din urmă, actuala formulă guvernamentală a fost stabilită printr-un protocol de colaborare.

Ideea unei restructurări a Executivului a fost lansată săptămâna trecută. La acel moment, președintele Executiv al PSD, Niculae Bădălău, spunea Guvernul ar putea fi restructurat, iar Cabinetul ar putea include doar 16 ministere, față de 24, câte sunt în prezent. În ultima sa apariţie publică, miercuri seară, premierul Mihai Tudose a anunţat că își dorește un guvern al cărui număr de ministere să înceapă cu cifra 1

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri