PSD decide: Suspendare sau o nouă propunere de premier

Data publicării:
dragnea merge la sedinta

Tensiunea din politică poate să explodeze sau să dispară: social-democraţii s-au reunit pentru o şedinţă care va stabili răspunsul pentru Cotroceni. Preşedintele a respins ieri propunerea PSD pentru funcţia de premier - Sevil Shhaideh – și le-a cerut social-democraţilor să facă o altă propunere.

PSD trebuie să decidă dacă demarează procedura de suspendare a președintelui sau dacă va face o nouă propunere. Președintele formațiunii nu a dat un răspuns clar jurnaliștilor în această privință.

„Astăzi după Comitetul Executiv Național, preşedintele o să primească răspunsul la solicitarea dumnealui, care va fi într-un fel sau în altul”, a spus Liviu Dragnea înainte de ședința liderilor social-democrați.

Întrebat dacă îi vor anunța președintelui propunerea de premier printr-o scrisoare, Liviu Dragnea a răspuns: „Să vedem, noi suntem oameni educați”.

El a adăugat că nici nu a fost contactat de președinte, nici nu a mai încercat să ia legătura cu el, după ce Klaus Iohannis nu i-a răspuns la telefon de Crăciun.

Întrebat când crede că România va avea un nou guvern, Liviu Dragnea a răspuns: „Ar trebui să vorbiți cu un astrolog, dar un astrolog profesionist. Nu mai depinde numai de noi. Am ieșit dintr-o logică a lumii civilizate, a unei democrații serioase și suntem la loz în plic. Nu pot să mă hazardez să spun când aș vrea să avem Guvern”.

De asemenea, o ședință are loc și la ALDE. Liberal-democrații au anunțat că vor sprijini decizia PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat, ieri, propunerea PSD-ALDE de premier, în persoana lui Sevil Shhaideh, și a cerut celor două partide să facă altă propunere.

În replică, Liviu Dragnea a spus că, dacă PSD și ALDE ajung la concluzia că se impune suspendarea președintelui, nu va avea „nicio ezitare”.

Şeful statului a lăsat scena politică în suspans înainte de sărbători fără să spună dacă acceptă sau nu propunerea făcută de PSD și ALDE, ca viitorul Executiv să fie condus de Sevil Shhaideh.

Liderii social-democraţi insistă că propunerea lor este foarte bună şi că nu există motive pentru un eventual refuz.

Surse: Digi24 TV și News.ro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri