PSD depune săptămâna viitoare o moțiune simplă împotriva ministrului de finanțe Florin Cîțu

Data publicării:
Florin Citu, ministrul de finante
Florin Cîțu FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Viorica Dăncilă, liderul social-democraților, a anunțat miercuri seara că PSD va depune săptămâna viitoare în Parlament o moțiune simplă împotriva ministrului de finanțe Florin Cîțu, pentru a da explicații cu privire la creșterea euro, relatează Mediafax.

„La începutul săptămânii viitoare vom depune o moțiune simplă pentru domnul Cîțu în Senatul României, având în vedere creșterea euro, creștere care îi afectează pe români”, a anunțat Viorica Dăncilă, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Cursul de schimb al monedei naționale a atins miercuri al treilea minim istoric la rând în raport cu euro, fiind cotat de către Banca Națională a României (BNR) la 4,7776 lei/euro, de la 4,7759 lei în sedința de marți și 4,7729 în cea de luni. Deprecierea față de ședința precedentă este de 0,04%. Joi, 14 noiembrie, cursul a fost de 4,7669 lei/euro, iar vineri a rămas practic în aceeași zonă, înregistrînd o scădere nesemnificativă la 4,7667 lei/euro.

Minimul semnificativ anterior evoluției din ultima perioadă, de 4,7648 lei/euro a fost atins în data de 25 ianuarie, la câteva săptămâni după adoptarea OUG 114/2018.

Leul a demarat o tendinţă de depreciere faţă de euro în ultimele două luni şi jumătate, mai precis începând cu luna septembrie, scăderea fiind de circa 5 bani în perioada analizată.

Banca Națională a României se așteaptă la o acomodare lentă a monedei naționale în raport cu poziția economiei, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, Dan Suciu, purtător de cuvânt al BNR.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri