PSD, despre aurul BNR: Şi alte ţări din Europa îşi repatriază rezerva de aur

Data actualizării: Data publicării:
171128_SERBAN_NICOLAE_03_INQUAM_Photos_Octav_Ganea

Social-democrații precizează, într-un mesaj distribuit pe Facebook despre proiectul lui Liviu Dragnea şi Şerban Nicolae pentru aducerea în ţară a rezervei de aur a BNR, că şi alte ţări din Europa îşi repatriază rezerva de aur. De asemenea, ei concluzionează: „România vrea să își repatrieze rezerva de aur”.

psd consultari cazanciuc nicolicea dragnea iordache serban nicolae 18102428_INQUAM_Photos octav ganea
Robert Cazanciuc, Eugen Nicolicea, Liviu Dragnea, Florin Iordache și Șerban Nicolae. Sursă foto: INQUAM PHOTOS / Octav Ganea

„Despre proiectul de lege promovat de preşedintele PSD, Liviu Dragnea, privind repatrierea rezervei de aur a României, pentru moment spunem doar atât: Germania îşi repatriază rezerva de aur, Austria îşi repatriază rezerva de aur, Belgia, Olanda, Elveţia îşi repatriază rezerva de aur”, este mesajul PSD.

Liderul PSD Liviu Dragnea şi senatorul PSD Şerban Nicolae au depus, miercuri, la Senat, pentru dezbatere în regim de urgenţă, un proiect de modificare a Legii privind Statutul Băncii Naţionale a României, prin care stabilesc aducerea în ţară a rezervelor de aur ale BNR.

Potrivit proiectului de lege, BNR mai poate lăsa în băncile din afara ţării doar 5% din rezerva totală a României. Aceste procent e condiţionat de obţinerea de venituri. Dacă nu obţinem dobândă din aurul depozitat în bănci din afara ţării, atunci cantitatea de aur depozitat în afara ţării va fi zero.

Daniel Dăianu, membru în Consiliul de Administraţie al BNR, a comentat, la Digi24, proiectul depus de Liviu Dragnea si Şerban Nicolae.

Aurul României trebuie să fie cât mai bine protejat. Rezervele României sunt plasate astfel încât ele să fie protejate și ca valoare, și fizic. Viața unei țări poate cunoaște și momente mult mai dramatice decât cele pe care ni le imaginăm după 3 decade de tranziție într-o Europă care nu a cunoscut un război mare european. Trăim vremuri care nu devin mai benigne, dimpotrivă, mai periculoase. Poți să faci cu aurul operațiuni mai mult sau mai puțin riscante, punctul meu de vedere e că e mai bine să nu faci operațiuni. Eu cred că important pentru România e să facem plasamente acolo unde avem certitudinea, pe baza unei analize geopolitice, că sunt protejate mai bine”, a spus Dăianu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri