PSD, divizat între Liviu Dragnea şi Rovana Plumb

Data publicării:
Capture-1

Liviu Dragnea are de partea sa aleşii locali, care nu sunt deranjaţi de faptul că fostul preşedinte executiv al PSD are o condamnare în primă instanţă în dosarul Referendumul.

Dumitru Togor, primarul comunei Ineu de Criș (Bihor): După mine ar fi să conducă Liviu Dragnea, ţinând cont că vine din administraţia publică locală, este mai aproape de noi şi ştim problemele comunităţilor pe care le conducem.

Paul Stănescu, președinte CJ Olt: Liviu Dragnea. Am câștigat foarte multe alegeri cu el, foarte multe bătălii. Sigur, e un om care poate să fie potrivit pentru asta. Chiar dacă are o condamanre cu suspendare.

Există și lideri locali care oftează la gândul că Rovana Plumb ar putea pierde șefia partidului, chiar și până la congres.

Dumitru Ruse, primarul oraşului Măgurele (Ilfov): Eu zic că iese Liviu Dragnea. Pentru că e mai vechi în politică, are foarte mulţi preşedinţi de consilii judeţene. Cu toate că, îmi pare rău să o spun, dar o spun: mai mult ar merita Rovana Plumb decât Liviu Dragnea.

Unul dintre parlamentarii social-democraţi ştie deja numele viitorului preşedinte al PSD.

Cătălin Tiuch, deputat PSD de Timiş: Victor Ponta. Sunt convins că hotărârea pe care o vor lua colegii mei în Consiliul executiv, apoi chiar şi într-un cadru mai larg, va fi o perioadă interimară până când dl. Victor Ponta, premierul României, îşi va lămuri problemele.

Sunt şi aleşi care evită să se poziţioneze într-una din cele două tabere, dar care au identificat un vinovat chiar la Palatul Cotroceni pentru situaţia din partid.

Nicolae Bacalbaşa, preşedintele CJ Galaţi: A cădea în plasa numelor este, de fapt, a cădea în plasa celor care vor să ascundă ce se întâmplă acum în încercarea, hai să-i spunem a Preşedinţiei, de a anihila un partid politic, ceea ce mi se pare complet în afara Constituţiei.

În urmă cu nouă zile premierul Victor Ponta a anunţat că renunţă la conducerea PSD, din cauza anchetei DNA. Victor Ponta i-a condus pe social democraţi cinci ani.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri