PSD îl critică din nou pe Popescu după privatizarea Termocentralei Mintia: Vândută cu 91 milioane euro, după ce au fost investite 150

Data publicării:
termocentrala mintia
Termocentrala Mintia a fost cumpărată cu 91 de milioane de euro. Foto: Arhivă Digi24

Partidul Social Democrat îl critică din nou pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, după privatizarea Termocentralei Mintia. Într-o postare pe Facebook, senatorul Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD, susține că termocentrala a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro, după ce au fost investite în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro.

"Termocentrala Mintia a fost vândută prin administrator judiciar cu 91 de milioane de euro. Asta după ce au fost investiți în retehnologizare cel puțin 150 de milioane de euro. Primim asigurări din partea ministerului de resort că sunt impuse condiții drastice pentru ca o nouă capacitate de producție de 800 MW, mai verde, să ia locul vechilor grupuri care funcționau pe bază de cărbune.

De neînțeles este de ce a ales ministrul această metodă de <privatizare> prin închiderea termocentralei. Cu toții știm că cel mai ieftin cumperi activele unei afaceri falimentate. Investitorii care au călcat pragul Ministerului Energiei, atunci când Termocentrala Mintia era în funcțiune, nu au fost buni, se pare că trebuia, mai întâi, încheiată retehnogizarea grupului de 235 de MW și banii românilor să fie risipiți”, susține senatorul social-democrat, în postarea publicată pe pagina de Facebook a PSD

Ștefan Radu Oprea, purtătorul de cuvânt al PSD întreabă dacă nu puteau fi accesați bani din Fondul de Modernizare pentru transformarea Termocentralei într-un proiect prietenos cu mediul, în timp ce ar fi produs energie cu grupul proaspăt retehnologizat, pănă când centrala pe gaze sau parcurile fotovoltaice ar fi fost construite.

"De neînțeles este de ce în plină criză energetică închizi capacități de producție fără să pui ceva nou în loc. Din păcate singurul răspuns pe care îl vom primi este că economia de piață este crudă, că se întâmplă și falimente, mai ales când liberalizarea ei se produce haotic", se mai arată în mesajul social-democraților.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri