PSD: În ultimele 4 trimestre, PIB-ul a fost mai mic decât anul trecut. Doar în imaginația premierului Cîțu economia merge “fantastic”

Data publicării:
robert cazanciuc si marcel ciolacu in stanga si florin citu in dreapta
PSD acuză Guvernul Cîțu că se laudă cu o creștere economică a României, având în vedere că cifrele din prima parte a anului 2021 sunt mai mici decât cele din aceeași perioadă din 2020. Foto: INQUAM Photos/ George Calin

Partidul Social Democrat spune că în ultimele patru trimestre consecutive PIB-ul României a fost mic decât cel din perioada similară din 2020, când țara trecea prin starea de urgență generată de pandemie. Astfe, social-democrații îi cer premierului Florin Cîțu și Guvernului “să înceteze cu raportările triumfaliste”.

„Doar în imaginația premierului Florin Vasile Cîțu economia țării merge «fantastic»! În realitate, în ultimele 4 trimestre consecutive, PIB-ul României a fost mai mic decât cel din perioada similară a anului precedent. O atestă negru pe alb datele statistice oficiale.

PSD cere guvernului și premierului Cîțu să înceteze cu raportările triumfaliste, cu măsluirea realității, și să ia măsuri cât nu este încă prea târziu! Nu există nicio revenire! În niciunul dintre ultimele trimestre nu s-a reușit nici măcar revenirea la nivelul din perioada corespunzătoare a anului precedent! Asta înseamnă că România este în recesiune profundă. S-a ajuns aici din cauza incapacității actualei guvernări de a lua măsuri eficiente de sprijinire a economiei în criza pandemiei.

De altfel, și datele Comisiei Europene arătau că anul trecut sprijinul anti COVID dispus de guvernul Cîțu abia dacă a atins 1,6% din PIB - unul dintre cele mai mici din UE – și că toate angajamentele «fantastice» ale premierului în acest sens au fost doar propagandă mincinoasă.

Această recesiune economică profundă explică de ce actuala guvernare nu are bani nici măcar pentru a-și onora propriile angajamente în privința copiilor, respectiv aplicarea dispozițiilor legale în vigoare, emise de guvernul Orban, de majorare a alocațiilor de la 1 Iulie”, arată un comunicat de presă emis de PSD.

Premierul Florin Cîţu spunea în aprilie că economia României se află pe o direcţie de "creştere economică sustenabilă", după ce previziunile FMI au arătat o creştere de 6% din PIB pentru 2021.

"Veşti fantastice pentru toţi românii! FMI are încredere în Guvernul României şi estimează o creştere economică semnificativă mai mare pentru România. Previziunile FMI arată o creştere economică substanţială de 6% a PIB în 2021, a doua cea mai mare creştere din Uniunea Europeană.

Luăm cele mai bune măsuri pentru economie şi acest lucru se vede. Am reuşit să stabilizăm economia şi să reducem la maximum impactul crizei asupra economiei noastre. Economia României se află pe o direcţie de creştere economică sustenabilă şi nimeni, niciodată, nu va mai putea să schimbe acest lucru", a scris Cîţu pe Facebook, potrivit Agerpres.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri