Sari la conținut

PSD insistă pentru prag la abuzul în serviciu

Social-democrații vor păstrarea unui prag la abuzul în serviciu, deși Ministerul Justiției se opune. Pe de altă parte, PSD nu îl va chema pe Tudorel Toader la ședința CEx de la Sinaia.

Apar din ce în ce mai multe divergenție de opinie între PSD și ministrul Justiției, după ce Liviu Dragnea a criticat raportul întocmit de Tudorel Toader privind evaluarea Parchetului General și a Direcției Naționale Anticorupție.

Din informațiile apărute astăzi, Tudorel Toader nu a fost invitat la Comitetul Executiv al PSD de la Sinaia.

Pe de altă parte, subiectul va fi abordat de către social-democrați în CEx, a anunțat Șerban Nicolae, președintele Comisiei Juridice a Senatului.

Deocamdată, liderii PSD nu vorbesc despre retragerea sprijinului politic acordat lui Tudorel Toader, mai ales că a anunțat că nu vrea să introducă un prag în legea privind abuzul în serviciu.

Social-democrații vorbesc de multă vreme că trebuie să existe în prag, în condițiile în care și în celebra OUG 13 a fost introdusă suma de 200.000 de lei peste care ar fi fost considerat abuzul în serviciu o infracțiune. Astfel, unele persoane acuzate de abuz în serviciu, printre care și Liviu Dragnea, ar fi scăpat de acuzații. În cele din umră, OUG 13 a fost abrogată după ample proteste de stradă.

Ministrul Justiției a anunțat astăzi definitivarea proiectului de modificare a Codului Penal și a Codului de Procedură Penală, în sensul punerii în acord a actelor normative cu deciziile Curții Constituționale.

În cazul abuzului în serviciu, proiectul nu va prevedea vreun prag valoric, așa cum s-a întâmplat în controversata OUG 13, însă Tudorel Toader a declarat că Parlamentul poate introduce un amendament în acest sens.