PSD, ironii după eșecul negocierilor: PNL și USR PLUS au nevoie de Guvern cu 2 premieri și Parlament cu 3 camere, să ajungă pentru toți

Data actualizării: Data publicării:
negocieri1
Negocierile PNL - USR PLUS - UDMR s-au blocat și vor merge separat la negocierile de la Cotroceni. Foto: Facebook / Alianta USR PLUS

PSD îi cere președintelui Klaus Iohannis să-l desemneze pe Alexandru Rafila pentru a forma un nou guvern, având în vedere că discuțiile PNL - USR PLUS - UDMR s-au blocat. E nevoie de un Guvern cu doi premieri şi un Parlament cu cel puţin trei camere pentru a satisface pretențiile coaliției formate după alegerile din 6 decembrie, ironizează PSD  eșecul negocierilor din weekend.  

„Se demonstrează că fumul alb anunțat ieri cu mare pompă de reprezentanții CDR 2.0 era, de fapt, de la trabucurile pufăite la negocieri. Oricât de priceput ar fi bucătarul de la Vila Lac 1, foamea de funcții și setea de putere nu s-au stins nici după 2 zile de discuții!

Singura șansă pentru ca gașca pierzătorilor să ajungă la consens este formarea unui Guvern cu 2 premieri și a unui Parlament cu cel puțin 3 camere, să ajungă la toată lumea!

Singura soluție rezonabilă pentru România este ca Iohannis să nu mai ignore Constituția și să lase PSD, partidul care a câștigat alegerile, să strângă o majoritate în jurul profesorului Alexandru Rafila.

România are nevoie de un guvern capabil, nu de o adunătură de politruci care se bat pe ciolan!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a PSD.

Reprezentanţii PNL, USR PLUS şi UDMR au negociat sâmbătă şi duminică, la Vila Lac 1, formarea unei coaliţii de guvernare, însă discuțiile s-au blocat la scaunul de șef al Camerei Deputaților, pe care îl pretind atât Ludovic Orban, cât și Dan Barna.

PNL şi USR PLUS îşi vor prezenta candidaţi proprii pentru funcţia de prim-ministru la consultările convocate pentru luni, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri