PSD își asumă din nou majorarea alocațiilor copiilor, deși inițiativa a aparținut PNL, și dă vina pe Iohannis pentru întârziere

Data publicării:
dancila langa dragnea sedinta psd - inquam ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

PSD susţine, într-un mesaj pe Facebook, că datorită parlamentarilor săi au fost majorate alocaţiile copiilor, deși inițiativa pentru creșterea alocațiilor le-a aparținut celor de la PNL, şi că acestea ar fi fost primite de copii încă de luna trecută „dacă Iohannis nu ar fi fost primul preşedinte din istoria României care a blocat bugetul propriei ţări”.

dancila langa dragnea sedinta psd - inquam ganea
Foto: Inquam Foto/Octav Ganea

„Începând de azi, 3,6 milioane de copii din România au alocaţiile mărite! Pentru cei cu vârsta până la 2 ani sau cei cu dizabilităţi alocaţia va creşte de la 200 lei/lună la 300 lei/lună, iar pentru ceilalţi copii de la 84 lei/lună, la 150 lei/lună. Pentru acest an, Guvernul va aloca în total 1,3 miliarde euro pentru plata alocaţiilor. Această majorare a fost posibilă datorită parlamentarilor PSD care au iniţiat şi au susţinut amendamentul de majorare a alocaţiilor şi de modificare a legii plafoanelor bugetare. În contrast, demersul demagogic al PNL propunea ca pentru majorarea alocaţiilor să fie luaţi bani de la fondul de pensii, ceea ce era ilegal şi neconstituţional”, este mesajul PSD.

„Copiii ar fi primit aceste majorări încă de luna trecută dacă Iohannis nu ar fi fost primul preşedinte din istoria României care a blocat bugetul propriei ţări”, mai susţine PSD.

Ordonanţa de urgenţă privind majorarea alocaţiilor copiilor a fost adoptată în februarie de Guvern, însă, pentru a putea plăti sumele, era nevoie ca preşedintele României să promulge Legea bugetului de stat.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat la 15 martie decretul pentru promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2019. Președintele Klaus Iohannis a întors însă prima dată bugetul pe 2019 în Parlament, nemulțumit de faptul că acesta este „croit din imaginația PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste” și „reprezintă o nouă dovadă a iresponsabilității și modului defectuos prin care social-democrații au decis să guverneze România.”

Întârzierea neexplicată nici până în prezent a bugetului denotă de fapt lipsa de soluții a Guvernului PSD, soluții pentru problemele reale ale cetățenilor. Un Guvern care și-a demonstrat în repetate rânduri limitele, un Guvern al imposturii, incompetenței, care a picat cu brio, iată, și acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil și la timp pentru nevoile românilor”, mai transmitea la acea vreme Klaus Iohannis.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri