PSD-iști din teritoriu, nemulțumiți de rezultatul CEx-ului. Ce prognozează că se întâmplă până la sfârșitul anului

Data actualizării: Data publicării:
psd - fb victor ponta

Primarul PSD din Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, dar și deputatul PSD de Botoșani Răzvan Rotaru și-au exprimat în presă nemulțumirea față de rezultatul CEx-ului de vineri, prin care Liviu Dragnea a fost reconfirmat ca lider, și dau de înțeles că lucrurile nu vor rămâne așa până la sfârșitul anului.

LUCA_MALAESCU_argument-cs
Luca Mălăiescu, primarul PSD din Oțelu Roșu Foto: argument-cs.ro

ACTUALIZARE 12:40 Vicepreședintele organizației PSD Caraș-Severin, primarul din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu a vorbit la Digi24 despre nemulțumirile pe care le are față de Liviu Dragnea. El spune că alternativa pentru conducerea PSD este un „lider-locomotivă, care să dea un restart”, care să aibă o imagine foarte bună, ireproșabilă, și să se bucure de credibilitatea cetățenilor din România: 

El a subliniat că partidul este prăbușit în sondaje din cauza imaginii proaste pe care o are Liviu Dragnea și consideră că actualul lider social-democrat a avut „carențe” în modul în care conduce PSD.

În ceea ce privește remanierea Guvernului, Mălăiescu spune că sunt mulți miniștri care nu merită să fie acolo și care ar putea fi înlocuiți cu brio de colegi merituoși din teritoriu. Luca Mălăiescu a preferat să-i numească pe miniștri de care este mulțumit: Teodorovici, Daea, Stănescu. „Lista este scurtă”, a menționat primarul din Oțelu Roșu.

Întrebat dacă ar fi cazul ca și premierul Viorica Dăncilă să facă pasul în spate, Luca Mălăiescu consideră că un asemenea gest ar însemna finalul guvernării PSD, mai ales că s-au mai schimbat doi prim-miniștri. Acesta este, de altfel, și unul dintre motivele care l-au făcut să fie nemulțumit de Liviu Dragnea.

Nici Carmen Dan nu ar trebui să demisioneze sau să fie schimbată din funcție, consideră social-democratul, pentru că nu este ea vinovată pentru faptul că niște angajați nu și-au făcut treaba cum trebuie.

„Am avut și lucruri bune de când suntem la guvernare”, a spus Mălăiescu, exemplificând cu creșterea pensiilor și salariilor și scăderea TVA-ului. În ceea ce privește referendumul pentru schimbarea Constituției, primarul din Oțelu Roșu promite să lupte pentru PSD, chiar dacă uneori are „opinii și principii” diferite față de unii colegi.

În privința legăturilor cu liderii partidului, primarul spune cu sinceritate: „Vin la noi doar când au nevoie de voturi”.


 „Probabil, până la sfârşitul anului se vor întâmpla şi alte lucruri importante în PSD”, a declarat primarul din Oțelu Roșu, Luca Mălăiescu, fără să precizeze despre ce anume ar fi vorba. „Ne-am aşteptat să câştige Dragnea, evident, nu cu o majoritate covârşitoare. Dacă colegii noştri au considerat că aşa este bine pentru partid, aşa o fi, doar că eu nu am fost şi nu voi fi de acord ca Dragnea să rămână pe mai departe în fruntea partidului”, a declarat Luca Mălăiescu, citat de argument.cs-ro.

Și deputatul PSD Botoşani, Răzvan Rotaru, a declarat, vineri seara, că victoria de care se bucură Liviu Dragnea după şedinţa CEx este una de scurtă durată şi că până de sărbători, Dragnea nu va mai fi în fruntea partidului. „Nu va ajunge să trăiască sărbătorile alături de Irina (Tănase - n.r. iubita liderului PSD”, a spus  Răzvan Rotaru, citat de Mediafax.

„Nu cred că lucrurile vor rămâne aşa, nu este o victorie de lungă durată, este o victorie scurtă, războiul este lung. A fost doar o bătălie scurtă câştigată. Din punctul meu de vedere, până de sărbători domnul Dragnea va pica, nu-l apucă sărbătorile de iarnă. Este o persoană cu anumite probleme şi nu va ajunge să trăiască sărbătorile alături de Irina. Nu are cum… Lumea este sătulă… Toţi cei care sunt acolo, în CEx sunt oameni aduşi de el, puşi de el, li s-au oferit funcţii de prost gust şi au acceptat şi s-au umilit şi acum nu au curaj să ridice capul din pământ”, a declarat, pentru MEDIAFAX, deputatul Răzvan Rotaru.

El își exprimase, încă de joi, susținerea pentru scrisoarea contestatarilor lui Liviu Dragnea:

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Citiți și: 

FOTO | Gardul conacului lui Liviu Dragnea din Alexandria, vandalizat

Liviu Dragnea, confirmat în funcţie de CEx. Cronica unei bătălii cu suspans risipit pe drum

De ce și-a schimbat Liviu Dragnea declarațiile în privința amnistiei și grațierii?

Liviu Dragnea vrea remaniere. Cine sunt miniștrii care ar putea pleca din Guvern

EXCLUSIV. Sondaj intern PSD devastator pentru Liviu Dragnea. Câte voturi ar primi la prezidențiale

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri