PSD o susţine pe Viorica Dăncilă. "Până în 2020"

Data publicării:
viorica dancila aprilie_govro
Foto: gov.ro

Scut în jurul premierului şi avertisment de suspendare a preşedintelui Klaus Iohannis. Liderii PSD spun că vor pleca toţi acasă, dacă se va ajunge la suspendarea din funcţie a Viorică Dăncilă ca urmare a plângerii penale depuse de liberali. Preşedintele PSD Liviu Dragnea e convins că plângerea a fost fabricată la Cotroceni.

Şeful PSD e convins că plângerea penală împotriva premierului a fost redactată la Palatul Cotroceni, chiar dacă a fost depusă la Parchet de preşedintele PNL. Ludovic Orban susţine că e vorba despre înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte.

Liviu Dragnea: “Mie mi se pare o acuzaţie dementă, nu o acuzaţie gravă. Se adevereşte şi anume dorinţa lui Klaus Iohannis de a prelua brutal guvernarea, ocolind alegerile în urma unor ameninţări, practicând şantaj”

Şi, pentru prima dată, liderii PSD nu mai resping categoric varianta suspendării lui Klaus Iohannis.

Reporter: Se impune suspendarea preşedintelui?

Carmen Dan E o decizie care se va lua în partid. Lucrurile sunt îngrijorătoare şi nu e în regulă. Eu cred că liderul PNL nu e altceva decât o slugă”.

La fel de dure au fost reacţiile filialelor PSD din ţară, care şi-au declarat susţinerea pentru Viorica Dăncilă.

Paul Stănescu – vicepremier: „Plecăm toţi acasă. Da. Doamna Dăncilă va fi susţinută ca prim ministru până la alegerile următoare. Asta trebuie să ştie toată lumea”.

Ludovic Orban: „Nici nu înţeleg de ce au intrat în panică. Probabil se simt cu musca pe căciulă. Dacă nu aveau nicio emoţie nu băgau în seamă acest demers”.

Demers contestat inclusiv din interiorul PNL.

Ilie Bolojan - prim-vicepreşedinte PNL: „Sper că are elemente cât se poate de clare pe care se bazează când a făcut acest lucru”.

Plângerea penală pe numele Vioricăi Dăncilă a ajuns la DIICOT. Dacă vor considera că e cazul, procurorii vor cere avizul preşedintelui ţării, pentru începerea urmăririi penale. Odată demarată procedura, şeful statului o poate suspenda din funcţie pe Viorica Dăncilă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri