PSD poate avea majoritate fără PNL. Ce spune Crin Antonescu

Data publicării:
fraieri

PSD a învăţat lecţia şi, luând un parlamentar azi, altul mâine, a ajuns în situaţia ca, în orice moment să poată spune adio celor de la PNL.

Ceea ce spunea Viorel Hrebenciuc zilele trecute nu era deloc o butaforie. „Avem 51 la sută” se lăuda el, dar, a mai adăugat, „sunt momente când nu poţi guverna cu 51 la sută”.

Iată cum arată cele 51 de procente ale social-democraţilor. La Camera Deputaţilor sunt, în total, 407 membri, ceea ce înseamnă că majoritatea este de 204. PSD are 167 de deputaţi, dar, cu cei 54 de la UDMR, PC şi minorităţi, totalizează nu mai puţin de 221, iată, cu 17 în plus decât minimul necesar.

La Senat, unde cifra magică de 51 la sută a fost atinsă abia ieri prin trecerea pepededistului Ştefan Stoica la PSD. În camera superioară sunt în total 173 de senatori, ceea ce înseamnă că majoritatea este de 87. PSD are 70 de aleşi, dar împreună cu cei de la UDMR şi PC totalizează 87 de oameni, numărul minim necesar pentru a avea majoritatea. Aşadar, liberalii sunt lăsaţi în ofsaid.

Lovitura supremă pe care PNL ar putea-o primi, însă, ar fi scoaterea de la guvernare. Crin Antonescu se ţine însă tare și afirmă că nu este deloc speriat.

Pot să-i ia pe toți PPDD-iștii, eu nu ma sperii. PNL nu se sperie. Astea sunt lucruri de bodegă, hai că am majoritate. Ai majoritate? Hai să văd ce faci cu ea! PPDD sunt ca murăturile la cămară, românul strânge. Victor Ponta nu ratează să vadă diferența între această alianță în comparație cu o cârpitură aritmetică de toată jena”, a declarat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri