PSD pregătește o nouă remaniere. Ce miniștri ar urma să plece din Guvern

Data actualizării: Data publicării:
2019-02-08 sedinta de guvern-dancila- InquamPhotos George Calin
Foto: InquamPhotos/George Călin

PSD pregătește o nouă remaniere guvernamentală. Ar urma să iasă din Guvern miniștrii Rovana Plumb și Natalia Intotero. Ambele sunt pe lista candidaților pentru alegerile europarlamentare 2019. Este posibil ca pe listă să fie și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Tudorel Toader a fost sprijinit de PSD în timpul moțiunii simple împotriva sa, dar social-democrații sunt în continuare nemulțumiți de faptul că nu dă ordonanțele de urgență așteptate.

Chiar astăzi, Florin Iordache, șeful Comisiei speciale parlamentare pentru legile justiției, spunea că este în continuare nemulțumit de Tudorel Toader  și i-a cerut „să vină cu nişte măsuri legislative normale potrivit programului de guvernare”.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, i-a cerut lui Tudorel Toader să dea până la sfârșitul acestei luni ordonanțe de urgență cu impact în domeniul justiției, dar acest lucru nu s-a întâmplat, deși Toader spune că ordonanțele sunt scrise, că sunt pe masa premierului. Totuși, niciunul dintre liderii PSD nu a văzut aceste texte.

Pe de altă parte, deputatul USR Stelian Ion spune că PSD şi ALDE „s-au înţeles” şi „l-au convins” pe ministrul Tudorel Toader să dea ordonanţele pe justiţie.

„Este foarte grav ceea ce se întâmplă dacă se adoptă aceste modificări la Codul penal şi de procedură penală prin ordonanţă de urgenţă, e o încălcare crasă a Constituţiei, în condiţiile în care aceste proiecte sunt pe ordinea de zi a Parlamentului”, a spus Stelian Ion.

Remanierea ar putea avea loc în 2-3 săptămâni.

Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, este cea care deschide lista alegerilor europarlamentare 2019. De asemenea, Natalia Intotero, ministrul pentru diaspora, este pe un loc eligibil pe lista candidaților.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri