PSD, replică acidă pentru Iohannis: „Preşedintele nu înţelege nimic din economie”

Data actualizării: Data publicării:
iohannis camera comert ganea inquam 1

PSD consideră că preşedintele Klaus Iohannis "nu înţelege nimic din economie" şi că, de câte ori şeful statului spune că economia va merge rău, trebuie să ne aşteptăm că va merge bine.

iohannis camera comert ganea inquam 2
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

"Preşedintele Iohannis nu înţelege nimic din economie. La începutul guvernării PSD, Iohannis spunea că programul de guvernare e nerealist şi că economia va intra în colaps. În realitate, România a avut cea mai mare creştere economică din Europa. Când spunea că nu vor mai fi bani de salarii şi pensii, în realitate veniturile românilor au crescut, în termeni reali, cu 18,6% pentru pensionari şi cu 20,3% pentru salariaţi. Când spune că stăm rău cu absorbţia fondurilor, în realitate România a recuperat întârzierea lăsată de Cioloş şi a ajuns la media UE. Prin urmare, de câte ori Iohannis spune că economia va merge rău, trebuie să ne aşteptăm că va merge bine. Dacă este atât de preocupat de economie, îi sugerăm să trateze mai serios lucrurile", consideră PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi seară, că o serie de măsuri guvernamentale din ultima perioadă „arată o gravă lipsă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre” şi au dus la pierderea încrederii investitorilor în mediul economic românesc. ”Fără noile taxe şi impozite introduse prin Ordonanţa de Urgenţă 114, bugetul pentru anul în curs ar fi resimţit constrângeri drastice”, a spus şeful statului. 

”Din păcate, o serie de măsuri guvernamentale luate în ultima perioadă ne arată o gravă lipsă de responsabilitate, de seriozitate şi de viziune cu privire la mersul economiei noastre pe termen mediu şi lung. Am văzut cum, fără consultări şi fără minime evaluări de impact, Guvernul a schimbat peste noapte regimul fiscal pentru unele dintre cele mai importante domenii. Probabil că fără noile taxe şi impozite introduse prin Ordonanţa de Urgenţă 114, pe care însă guvernanţii au negat-o continuu, bugetul pentru anul în curs ar fi resimţit constrângeri drastice”, a spus Klaus Iohannis.

Şeful statului a afirmat că, prin măsurile din ultimele zile ale anului trecut, ”s-a pierdut şi bruma de încredere pe care investitorii o mai puteau avea în politica economică actuală”.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri