PSD s-a speriat de efectul noilor jigniri aduse de Bădălău românilor din diaspora. Firea, Ciolacu și Zetea reacționează

Data actualizării: Data publicării:
viorica dancila paul stanesc si marcel ciolacu conferinta la psd
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

PSD s-a speriat de efectul noilor jigniri aduse de Bădălău românilor din diaspora. Mai mulți lideri social-democrați au reacționat pe rețelele sociale, printre ei Gabriela Firea, Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, Gabriel Zetea, vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest.

Gabriela Firea, despre declarațiile lui Nicolae Bădălău: Tăcerea mea ar însemna că toți gândim la fel

Românii care muncesc străinătate trimit bani familiilor rămase acasă și contribuie la creșterea economică, ei trăiesc permanent cu dorul de țară în suflet și trebuie respectați, scrie, vineri seara, pe Facebook, Gabriela Firea, care spune că nu este de acord cu declarațiile lui Nicolae Bădălău, potrivit Mediafax.

„Mama mea a lucrat 10 ani în Italia. Fratele meu, 6 ani. Am multe rude, prieteni și foști colegi care lucrează în Italia, Spania, Germania, Israel, chiar în Statele Unite ale Americii. Nu pot fi de acord cu declarațiile din ultimele ore despre ce reprezintă diaspora. Nu vreau să polemizez cu proprii colegi de partid, nici să ies în evidență, dar tăcerea mea, și a celorlalți colegi, ar însemna că toți gândim la fel”, a scris primarul general, Gabriela Firea, pe Facebook, referindu-se la declarațiile lui Nicolae Bădălău, despre românii din Diaspora.

Firea spune că fiecare trebuie să înțeleagă faptul că orice declarație publică a unui politician, precum și orice acțiune, este „sub lupa presei și a opiniei publice. Pentru că așa este normal în democrație”.

„Să nu uităm că românii care muncesc în afara țării trimit bani familiilor rămase acasă și contribuie decisiv la creșterea economică. Dar, cel mai important, trăiesc permanent cu dorul de țară în suflet. Trebuie respectați, pentru că sunt frații noștri”, a mai scris Firea.

Reacțiile mai multor politicieni vin după ce Niculae Bădălău a declarat vineri, într-o conferință de presă, că este „o nebunie” să se mărească numărul parlamentarilor de Diaspora, în străinătate fiind 700.000 de români cu domiciliu în străinătate, restul până la trei-cinci milioane fiind „fetele alea de le duc ăștia”. El a mai spus că cei care vor majorarea numărului de parlamentari pentru Diaspora vor ”o nebunie”.

Marcel Ciolacu își cere scuze pentru declarația lui Bădălău: Astfel de afirmații nu pot fi tolerate

Președintele intermediar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat, vineri, la afirmațiile făcute de senatorul Niculae Bădălău despre diaspora. El atrage atenția membrilor PSD că partidul e în reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate.

„Resping afirmațiile făcute de Niculae Bădălău la adresa românilor din Diaspora. Îmi cer scuze public pentru acest derapaj, dar acesta nu trebuie să angajeze Partidul Social Democrat în ansamblul său. De altfel, am discutat cu domnul Bădălău și m-a asigurat că a conștientizat exprimarea nefericită și că o regretă. PSD îi respectă pe toți românii indiferent de locul în care trăiesc. Atrag atenția tuturor membrilor că partidul a intrat într-o perioadă de reconstrucție, iar astfel de afirmații nu pot fi tolerate!”, a scris Marcel Ciolacu, pe Facebook.

Gabriel Zetea vicepreședinte PSD: Declarațiile lui Nicolae Bădălău despre diaspora, total deplasate

Vicepreședintele PSD pe Regiunea de Nord-Vest, Gabriel Zetea, consideră că declarațiile lui Nicolae Bădălău despre diaspora sunt total deplasate și nu fac cinste nimănui.

Potrivit unui comunicat al lui Gabriel Zetea transmis, vineri, acesta nu este acord, nu susține și regretă astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte.

„Declarațiile total deplasate ale colegului meu de partid, Nicolae Bădălau, nu fac cinste nimănui. Majoritatea românilor care au plecat din țară în ultimii 15 ani au făcut-o pentru a asigura un trai mai bun familiilor lor și asta pentru că în România nu au primit șansele pe care le meritau la dezvoltare personală. Nu sunt de acord, nu susțin și regret astfel de declarații ale politicienilor români, indiferent de partidul politic din care fac parte. Dar, recunosc, mă doare faptul că o asemenea <analiză> a fost făcută de un coleg care ar fi trebuit să reflecteze mai bine la ce înseamnă empatia și grija față de fiecare român, indiferent de locul în care se află acesta azi, pentru că suntem cu toții frați ai aceeași Patrii!”, a spus Zetea.

Acesta a subliniat faptul că Maramureșul are zeci de mii de maramureșeni plecați de lângă familiile lor, în Europa iar munca sa în administrația județului, ca președinte al Consiliului Județean Maramureș, înseamnă inclusiv eforturi constante de a le explica celor plecați că și în România poate fi mai bine.

„Că ei pot, încet, să revină acasă pentru salarii mai bune, pentru condiții de viață decente. Cred că, daca ne dăm mâna, toți cei care fac politica în România, și ne stabilim ca obiectiv dezvoltarea durabilă a țării, atunci și cei care muncesc din greu, aici, acasă, dar și cei plecați temporar la muncă în străinătate vor fi mai câștigați”, a conchis vicepreședintele PSD al Regiunii de Nord-Vest.

Editor web: Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri