EXCLUSIV. PSD și-a cumpărat sediul din Kiseleff

Data actualizării: Data publicării:
sediu psd kiseleff

Cu câteva zile înainte de a ajunge la guvernare, PSD a rezolvat o problemă importantă pentru partid: şi-a cumpărat sediul din Kiseleff. Evaluat la aproape un milion de euro, el a fost achitat integral de social-democraţi imediat după alegerile parlamentare. PNL are probleme cu sediul din Aviatorilor, în timp ce USR se pregăteşte să facă saltul de la sediul-apartament la un sediu nou pe care îl va primi de la RA-APPS.

Social-democraţii au devenit proprietari pe sediul central, la mai bine de un deceniu de când şi-au propus acest lucru. Achiziţionarea lui a fost o prioritate în 2016. PSD a beneficiat de legea din 2013, care le-a dat dreptul partidelor să-şi cumpere sediile în rate, direct de la stat.

„Am plătit din urmă şi ratele pe care le aveam restante, am plătit şi penalităţile şi, la acest moment, sediul din Kiseleff, un simbol al partidului de atâţia ani, este proprietatea partidului”, a spus Mircea Drăghici, trezorier PSD.

PSD va continua să plătească chirie la RA-APPS pentru curtea din jurul sediului central din Kiseleff. Social-democraţii nu au fost de acord să o cumpere, considerând prea mare preţul de două milioane de euro. Ca proprietari, vor avea însă alte facturi de achitat.

„Sigur că va veni o plată suplimentară la partid, plata impozitului pe clădire fiind în proprietatea noastră. Poate bate spre un miliard, poate şi mai bine, de lei vechi”, a spus Mircea Drăghici.

USR are sediul într-un apartament de lângă Facultatea de Medicină din Capitală, închiriat pentru 600 de euro pe lună. Pentru că a intrat în Parlament, partidul lui Nicuşor Dan are dreptul să primescă sedii în toate judeţele. Pe liderul Uniunii Salvaţi România l-am găsit la biroul său, încălzindu-se la un calorifer electric. Centrala imobilului nu funcţiona.

„Într-o cameră stăteau juriştii, într-o cameră stăteau cei care organizau local, în altă parte stătea secretariatul, mai luam lucrurile şi făceam o şedinţă, luam toate lucrurile le mutam în altă parte, a fost un sediu mult mai mic decât ne-ar fi trebuit, dar care ne-a permis să ne desfăşurăm toate activităţile”, a spus Nicuşor Dan, preşedintele USR.

Liberalii au pierdut sediul din Kiseleff 57, de lângă Arcul de Triumf, după ce au renunţat să mai plătească chiria către RA-APPS.

Imediat, el a fost preluat de cei de la ALDE. PNL are probleme şi cu imobilul din Aviatorilor, care este revendicat de foştii proprietari. În schimb, sediul central din Modrogan este cumpărat de pe vremea fostului PDL.

Şi cei de PMP şi-au mărit numărul sediilor după fuziunea cu UNPR. Astfel, partidul lui Traian Băsescu a ajuns să fie separat doar de un gard de partidul condus de Liviu Dragnea.

Sursa: Digi24 TV

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri