PSD şi PPDD au semnat acordul de colaborare. Victor Ponta: Nu s-a discutat despre prezenţa în cadrul cabinetului 

Data publicării:
pontaa psd-1

ACTUALIZARE 12.00. „Azi, la votul din Parlament, parlamentarii PPDD au confirmat un lucru pe care azi l-au putut vedea toţi românii. Toţi au votat pentru declaraţia politică.

În baza acestui ultim eveniment - care pentru PSD era esenţial - am finalizat acordul politic în baza căruia vom colabora.

Nu s-a cerut şi nu s-a discutat despre prezenţa în cadrul cabinetului, dar la nivel local, parlamentar, vom colabora în proiectele comune. Le vom susţine, nu e o obligaţie, nu e un parteneriat foarte rigid.

Acordul nu prevede nimic legat de candidatura la prezidenţiale, nu se pune problema candidatului comun”, a declarat Victor Ponta. 

Prin acest acord, social democraţii se angajează să susţină mai multe proiecte ale PPDD precum debirocratizarea sistemului fiscal, micşorarea numarului taxe şi eliminarea obligativităţii plăţii taxei radio-TV.

Reprezentanţii partidului înfiinţat de Dan Diaconescu vor de asemnea majorarea alocaţiei pentru copii, reîmpădurirea României şi dezvoltarea segmentului de cercetare.


Anunţul semnării documentului a fost făcut de Liviu Dragnea, care nu a dat însă alte detalii.

Victor Ponta aprecia în 16 iunie că este important electoratul partidului înfiinţat de Dan Diaconescu.

„Nu a fost un dezastru când am cooptat UDMR-ul. Aşa am auzit, că va fi un dezastru că am cooptat UDMR. Electoratul PPDD îl consider important și trebuie reprezentat. Pentru el trebuie să existe politici sociale și economice adecvate. Eu nu mă ruşinez”, a spus premierul Victor Ponta.

Liviu Dragnea a subliniat în mai multe rânduri că acordul vizează consolidarea majorităţii în teritoriu şi a respins discuţiile privind cooptarea la guvernare, eventualitate criticată de UDMR.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri