PSD strânge semnături pentru plafonarea prețurilor la energie și subvenționarea facturilor

Data publicării:
Marcel Ciolacu, presedintele PSD, la o conferinta
Marcel Ciolacu, presedintele PSD. Foto: INQUAM Photos/Ilona Andrei

PSD strânge semnături pentru susținerea unui proiect de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor, a anunțat joi președintele partidului, Marcel Ciolacu. Proiectul social-democraților, depus la Parlament, prevede plafonarea prețurilor la electricitate și gaze naturale la nivelul mediei ultimelor 6 luni și subvenționarea a 50% din scumpirea rezultată în facturile populației.

„Am lansat campania națională de strângere de semnături pentru susținerea proiectului nostru de lege privind plafonarea prețurilor energiei și gazelor. Nu vrem doar să stopăm creșterea facturilor, ci să și compensăm o parte dintre scumpirile deja operate de furnizori. Este o lege vitală pentru milioane de familii înaintea sezonului rece. Fără acest spriin, românii vor trăi câteva luni crâncene”, arată Marcel Ciolacu într-o postare pe Facebook.

El spune că și alte țări au luat astfel de măsuri.

„În țările care au luat măsuri similare, oamenii văd rapid efectele. În Italia, Guvernul a alocat deja trei miliarde pentru susținerea consumatorilor, iar populația simte deja la jumătate impactul creșterii prețurilor.”

Marcel Ciolacu spune că semnăturile populației vor împiedica parlamentarii puterii să se împotrivească proiectului.

„De aceea, semnăturile voastre pentru a sprijini dezbaterea rapidă a acestui proiect sunt extrem de importante. În fața unui suport popular masiv, parlamentarii puterii nu se vor mai opune - cum a făcut luni întregi Cîțu, dintr-o ambiție prostească - soluției plafonării”, a mai scris Marcel Ciolacu.

Proiectul PSD poate fi consultat aici.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri