PSD, sub conducerea Vioricăi Dăncilă, vrea să se împace cu socialiștii europeni

Data publicării:
Viorica Dăncilă și Frans Timmermans
Viorica Dăncilă și Frans Timmermans Foto: gov.ro

PSD vrea să se împace cu familia europeană a socialiştilor europeni. Premierul Viorica Dăncilă, care acum este şi preşedintele interimar al PSD, a anunţat marți seara, după CEx al PSD, că va merge la Bruxelles pentru a discuta cu liderii socialiştilor europeni pentru reluarea relaţiilor între cele două formaţiuni politice. „Nu ne vom ruga de ei!”, atrage însă atenţia prim-ministrul, care susţine în continuare că liderii europeni au fost dezinformaţi cu privire la situaţia din ţară. Declarațiile vin în contextul în care socialiştii europeni au suspendat relaţia cu PSD chiar înainte de alegerile europarlamentare din cauza atacurilor la adresa justiţiei.

„Semnalele au fost de la Bruxelles legate de justiţie, foarte multe semnale legate de justiţie, multe dintre ele, aşa cum am spus, dezinformări legate de Guvern. Au fost colegi care m-au întrebat: Ce ordonanţe aţi dat pe justiţie? Am spus: Noi nu am dat! Cred că acum trebuie să avem o discuţie deschisă cu liderii europeni. Vreau să se înţeleagă un lucru: noi vrem să rămânem în grupul socialiştilor şi democraţilor europeni, dar nu ne vom duce să ne rugăm, ne vom duce şi vom susţine acest lucru cu demnitate. Eu cred că este şi interesul grupului socialiştilor şi democraţilor europeni să aibă un număr mai mare de eurodeputaţi”, a precizat Viorica Dăncilă, citată de News.ro.
 
Ea a dat asigurări că va reprezenta cu demnitate România şi în calitate de premier, şi în calitate de preşedinte al Partidului Social Democrat.
 
„Nu ne ducem să spunem că "vă rugăm să nu ne daţi afară sau să nu ne excludeţi". De fapt, semnalele pe care le-am primit astăzi nu sunt în această direcţie, dimpotrivă, noi am fost suspendaţi. Semnalele sunt  pozitive pentru Partidul Social Democrat. Au fost discuţii, dar aşa cum am spus, voi merge să am această discuţie la Bruxelles, atât cu domnul Timmermans, cu Serghei Stanişev, care este preşedintele PES, voi avea discuţii şi cu omologii mei din cadrul Partidului Socialiştilor Europeni, mă refer la premierul Spaniei, premierul Portugaliei, al Maltei deci voi avea discuţii cu mai multe persoane”, a declarat premierul.
 
Preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES) Serghei Stanişev a anunţat în 11 aprilie îngheţarea relaţiilor cu PSD, exprimând îngrijorări legate de situaţia statului de drept în România. La acel moment, PSD a calificat atitudinea celor din PES ca fiind inadmisibilă, arătând că de fapt situaţia PSD nu a fost discutată la reuniunea PES.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri