PSD sugereză că președintele Iohannis este sub influența unor lobby-Iști

Data publicării:
gabriela podasca - 5490535-Mediafax Foto-Octav Ganea

Gabriela Podașcă, purtător de cuvânt al PSD FOTO: Mediafax Foto

"Am văzut astăzi declarațiile președintelui pe diverse teme. PSD a participat la toate consultările convocate de președinte. Guvernul a respectat relația instituțională cu acesta, la fel și Parlamentul. Noi suntem preocupați ca linia corectă de până acum să fie menținută. Sunt foarte multe lucruri importante de făcut pentru România și nu ne preocupă disputele. Vreau să cred că iritarea de astăzi a președintelui Iohannis nu este rezultatul lobby-ului celor care nu mai pot fura bani ca urmare a introducerii cardului de Sănătate”, a afirmat reprezentanta PSD. „Așa cum vreau să cred că respingerea Codului Silvic nu a fost rezultatul lobby-ului unei firme din industria lemnului", a adăugat ea.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că Guvernul a pregătit prost implementareea programului privind cardul de sănătate, el menţionând că a văzut mii de oameni care stau la cozi şi că este "un scandal public".

El a mai arătat că modificările propuse la Codul Penal şi cel de procedură penală, în Parlament, sunt "neavenite", adăugând că are o părere foarte proastă despre aceste iniţiative şi că lupta anticorupţie trebuie să continue în toată forţa.

În privinţa relaţiei cu liderul PSD, premierul Victor Ponta, Iohannis a declarat că, în momentul de faţă, nu are consultări săptămânale cu acesta, ci consultări în "formate politice", precizând că este o relaţie instituţională, cu sincopele de rigoare, dar şi cu unele părţi bune. El a punctat însă că premierul Victor Ponta a plecat "pe cont propriu" în turneul pe care l-a efectuat în mai multe state arabe, şi că nu a discutat cu el în prealabil, adăugând că acesta l-a informat când a revenit în ţară că a avut "nişte discuţii senzaţionale".

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri