PSD Timiș: Cinci din șase parlamentari NU vor vota moțiunea

Data actualizării: Data publicării:
Grindeanu_oameni_FacebookPSDTimis

Deputatul PSD Alfred Robert Simonis a declarat luni, la Parlament, că sunt foarte mulţi deputaţi şi senatori social-democraţi care nu sunt mulţumiţi de faptul că trebuie să voteze împotriva propriului guvern, astfel că cinci din şase parlamentari PSD de Timiş nu vor vota moţiunea de cenzură. O declarație în acest sens a făcut și colegul său, Adrian Pau.

Grindeanu_oameni_FacebookPSDTimis
Sursă foto: pagina de Facebook a PSD Timiș

Simonis a declarat că, după el, se poate vorbi de șantaj atunci când parlamentarii PSD sunt amenințați cu excluderea din partid dacă nu votează moțiunea de cenzură depusă împotriva Guvernului Grindeanu. „Mi se pare un şantaj, e pedepsit de Codul penal. Nu poţi să şantajezi un parlamentar să voteze altfel decât îi dictează propria conştiinţă”, a spus deputatul PSD de Timiș.

„Sunt convins că nu voi fi exclus pentru că nu-mi exercit votul aşa cum a hotărât partidul. Cetăţenii m-au trimis în Parlament şi votez conform conştiinţei mele. Vă asigur că sunt foarte mulţi parlamentari care nu sunt mulţumiţi că trebuie să dăm acest vot împotriva Guvernului pe care noi l-am propus”, a mai declarat deputatul PSD.

În opinia acestuia, moţiunea de cezură împotriva Guvernului Grindeanu nu va trece.

Moţiunea nu va trece. Există o teamă generalizată în PSD pe acest subiect şi nu numai”, a spus social-democratul. Întrebat câţi parlamentari din Timiş nu vor vota moţiunea de cenzură, Alfred Robert Simonis a spus că, din câte ştie el, cinci din şase.

Grupul parlamentar al PSD a decis ca deputatul social-democrat de Timiş Simonis Alfred Robert să nu mai fie secretar al grupului, ci simplu membru.

Un alt deputat PSD de Timiș, Adrian Pau, a precizat, luni, la Parlament, că nu va vota moțiunea. „Pentru că Sorin Grindeanu este prietenul meu. Liviu Dragnea este şeful meu”, a mai spus Pau.

Deputatul PSD de Timiş a spus că nu îi e frică de o posibilă excludere din partid şi că, dacă se va întâmpla acest lucru, se va reînscrie. „Până la urmă eu cred că în a vota sau a nu vota moţiunea nu există o condiţie de excludere. Dacă aşa va decide conducerea partidului şi ne va exclude, vom vedea ce vom face mai departe. Organizaţia PSD Timiş ne va susţine, ne vom înscrie înapoi în organizaţie, ei o să ne dea afară, noi o să ne înscriem. Asta este. Până la urmă, în corp, organizaţia PSD Timiş fără câteva persoane singulare, îl susţine pe Sorin Grindeanu”, a mai spus Adrian Pau.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri