Sari la conținut

PSD va decide dacă rămâne la guvernare. V. Ponta: Trebuie schimbate radical o mulţime de lucruri, trebuie să venim cu un nou proiect

ACTUALIZARE 12.05. „Vom avea din nou în PSD şi în coaliţia de guvernare decizii de adoptat, astfel încât săptămâna viitoare să ştim dacă rămânem la guvernare, dacă păstrăm şi mergem mai departe cu guvernarea.

Am avut discuţii în coaliţia de guvernare şi decizia unanimă este de a continua, dar trebuie să existe şi un sprijin foarte clar din partea grupurilor noastre parlamentare. Decizia majoritară este să ne ducem mandatul la bun sfârşit.

PSD anul viitor, în primăvară, îşi face analiză cu totul, să vedem. Trebuie schimbate radical o mulţime de lucruri în PSD.

Reluăm discuţia şi ca PLR să fie reprezentat la nivel de miniştri. Obligatoriu, prin prevederile constituţionale atunci când o altă formaţiune politică intră în componenţa guvernului, trebuie un vot în Parlament. Pentru ca PLR să intre la guvernare trebuie vot în Parlament”, a declarat Victor Ponta.


Sursele citate de Mediafax au arătat că Ponta a fost în asentimentul tuturor atunci când a vorbit despre restructurarea Guvernului, fapt care ar echivala cu venirea noului Cabinet în Parlament, pentru a obţine votul parlamentarilor.

Aceleaşi surse au arătat că restructurarea Cabinetului echivalează cu o comasare a unor ministere.

Pe de altă parte, Ponta le-a spus deputaţilor, legat de Congresul PSD, că vrea ca acesta să fie convocat la începutul anului 2015.