PSD va depune o moţiune de cenzură împotriva guvernului Cîţu. Ce spune Marcel Ciolacu despre o posibilă colaborare cu AUR

Data actualizării: Data publicării:
Marcel ciolacu scrie în sala de plen
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Foto: Facebook/Marcel Ciolacu

PSD va depune în actuala sesiune parlamentară o moţiune de cenzură împotriva guvernului Florin Cîţu, a anunţat preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. În legătură cu o eventuală guvernare alături de partidul AUR, liderul social-democrat a spus că dacă PSD şi-ar fi dorit acest lucru ar fi putut să-l forţeze, informează Agerpres.

„Vom încerca să strângem cât mai multe semnături. Ar fi o premieră în politica românească, după şase luni de la alegeri, să pice un guvern. De obicei pică la sfârşitul mandatului, dar începe să se creeze o masă critică. De la fiecare moţiune simplă depusă pe fiecare ministru, se strâng mai multe voturi, când vine votul final”, a afirmat liderul social-democrat, la Prima TV.

Întrebat dacă ia în vedere o eventuală guvernare PSD-AUR, Ciolacu a răspuns: „Dacă ne-am fi dorit acest lucru, am fi putut să forţăm. Majoritatea este una fragilă în Parlament, stă în 10-20 de voturi. Minorităţile sunt 17 voturi. Dacă ne-am fi dorit de la început, am fi făcut anumite demersuri, să încercăm crearea acestei majorităţi. Nu am încercat acest lucru”.

Totodată, Ciolacu afirmat că are în vedere un eventual guvern PSD cu un program negociat cu partenerii de coaliţie.

„Eu mi-aş dori să ajungem la putere după ce negociem cu viitorii parteneri un program de guvernare şi priorităţile în care trebuie să se încadreze România şi un Guvern normal”, a precizat preşedintele PSD care a adăugat că nu exclude varianta alegerilor anticipate.

Ciolacu a mai spus că „dacă mâine ar fi alegeri, Parlamentul ar avea cu totul şi cu totul altă structură„ şi că actualul legislativ „nu mai reprezintă voinţa poporului”.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri