PSD validează listele pentru alegerile europarlamentare, la comun cu PC şi UNPR. Cine sunt candidaţii social-democraţi

Data publicării:
pe 1

Social-democraţii validează joi listele de candidaţi la alegerile europarlamentare. Surpriza este actualul ministru al Comunicaţiilor, Dan Nica, decis să lase ministerul pentru un loc în Parlamentul European. Lista PSD va fi deschisă de europarlamentarii consacraţi: Corina Creţu, Daciana Sârbu, Cătălin Ivan, Ioan Mircea Paşcu şi Victor Boştinaru.

FOTO: europarl.europa.eu

Presa a vehiculat şi numele fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu. Aceasta nici nu a negat, nici nu a confirmat prezenţa pe liste, dar a spus că, orice ar fi, nu doreşte un loc eligibil.

Senatorul Mircea Geoană a vrut şi el iniţial un fotoliu de europarlamentar, dar până la urmă, a decis să nu candideze. Fostul preşedinte al PSD a fost nemulţumit că social-democraţii nu i-au putut garanta o funcţie mai înaltă la nivel european, cum ar fi cea de comisar european.

Pe liste comune cu PSD vor candida PC şi UNPR, care vor primi fiecare un loc eligibil. Protocoalele vor fi semnate la începutul săptămânii viitoare. Conservatorii au decis deja să îl propună pe actualul ministru pentru IMM-uri, Maria Grapini.

PSD şi-ar dori 15 locuri în Parlamentul European, faţă de 11 câte are în prezent, după demisia lui Adrian Severin.

Candidaţii PSD la europarlamentare:

Dan Nica, ministrul Comunicaţiilor

Corina Creţu, europarlamentar

Daciana Sârbu, europarlamentar

Cătălin Ivan, europarlamentar

Ioan Mircea Paşcu, europarlamentar

Victor Boştinaru, europarlamentar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri