PSD vorbește despre salariul minim, în comunicatul referitor la temele pentru referendum anunțate de Iohannis

Data actualizării: Data publicării:
psd sigla

PSD anunță, printr-un comunicat de presă, că se va pronunța oficial asupra întrebărilor pentru referendumul din 26 mai abia după ce președintele Klaus Iohannis le va anunța.

Este reacția oficială a PSD la temele pentru referendum anunțate astăzi de șeful statului. În comunicat, se mai arată că partidul „nu are nimic împotriva temelor lansate de Iohannis pe tema justiției”.

Cea mai mare parte a comunicatului se referă însă la alte subiecte.

„PSD nu se va opune în niciun fel organizării referendumului propus de Iohannis, dar nu va accepta niciodată reducerea sau desființarea salariului minim pe economie sau oprirea creșterilor de venituri din programul de guvernare, așa cum vor partidele din opoziție.

PSD nu are nimic împotriva temelor lansate de Iohannis pe tema justiției, dar nu va accepta niciodată ca România să fie atacată din exterior pentru falsele probleme din domeniul judiciar. Europarlamentarii PSD nu își vor critica niciodată țara în afară și nu vor vota niciodată împotriva României în Parlamentul European, așa cum au făcut cei ai PNL sau USR”, se mai arată în comunicat.

Pe de altă parte, USR nu are niciun membru în Parlamentul European. Are, în schimb, PLUS, aliatul USR pentru alegerile europarlamentare 2016. Este vorba despre europarlamentarul Cristian Preda.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat astăzi temele pentru referendumul din 26 mai: interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție; interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare, corelată cu dreptul altor autorități constituționale de a sesiza direct Curtea Constituțională cu privire la ordonanțe. Totodată, șeful statului a atacat PSD și a solicitat din nou Guvernului să nu mai adopte vreo ordonanță de urgență în domeniul justiției și politicii penale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri