Puciștii din ALDE vor să își facă partid și să rupă voturi înainte de moțiune

Robert Kiss Data publicării:
remus borza alaturi de victor ponta in sala de plen de la camera deputatilor
Foto: INQUAM Photos/Octav Ganea

O parte dintre parlamentarii plecați sau dați afară din ALDE, după ce au decis să rămână alături de Viorica Dăncilă și PSD, deși partidul votase ieșirea de la guvernare, vor să își facă un partid nou și plănuiesc să rupă cel puțin 3 voturi din tabăra Opoziției, înainte de moțiunea de cenzură. Conform unor surse politice, ar fi vorba de parlamentari de la Pro România și ALDE care deja au semnat moțiunea.

Noul partid care ar urmă să fie înființat se va numi Forța Națională și va fi condus de deputatul independent Remus Borza.

„Ni s-au alăturat deja 15 parlamentari. Sunt oameni responsabili, care, pentru stabilitatea și bunăstarea României, își doresc ca Guvernul actual să își continue mandatul până în 2020 (...) între cei 15 sunt și mulți semnatari ai moțiunii dezamăgiți de toți cei care au organizat această tentativă, oameni care nu se regăsesc în precaritatea acestei mișcări și în lipsa de coerență și seriozitate de care partidele de opoziție au dat dovadă în ultima săptămână”, a scris deputatul Remus Borza, pe Facebook.

Surse politice susțin că dintre cei 15 parlamentari, 11 sunt deputați și senatori plecați sau dați afară din ALDE, iar alți 3 vor veni în ziua moțiunii, fiind dintre cei care deja au semnat documentul Opoziției.

În echipa de conducerea a noului partid va fi și deputatul Marian Cucșa, cel care a purtat discuțiile cu tabăra Vioricăi Dăncilă, după ieșirea ALDE de la guvernare, dar și Grațiela Gavrilescu, Alexandru Băișanu sau Ion Cupă, toți trei propuși de Dăncilă miniștri.

Dacă moțiunea va fi respinsă de Parlament, la votul pentru restructurarea Guvernului, Viorica Dăncilă îi va propune din nou pe cei trei foști membri ALDE să facă parte din cabinet.

De asemenea, miza celor care au plecat din ALDE și vor să se alăture noului partid este aceea de a candida anul viitor alături de PSD la locale și parlamentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri