Puiu Hașotti: „Este extrem de dăunător ca UDMR-ul să fie luat la guvernare”. Reacțiile liberalilor la discursul premierului

Data publicării:
529147b595f9cfc849000000

„Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a făcut declarații în fața presei în care a spus că USD-ul are deja o majoritate și că oricum se discută la UDMR-ul să vină la guvernare. (...) În cazul în care UDMR-ul intră la guvernare, este un motiv în plus ca noi să nu fim de acord cu acest guvern. O spun cu regret, încă o dată, PSD-ul a ales, sau pare a alege o guvernare alături de UDMR, care a fost alături de guvernele Boc și Ungureanu total, până la ultimul moment, și este responsabil de anumite măsuri luate de acele guverne, în loc să îl accepte pe Klaus Iohannis vicepremier și ministru de Interne. Credem că este extrem de dăunător pentru o guvernare bună în România ca UDMR-ul să fie luat la guvernare fie numai ca sprijin parlamentar. Nu ieșim de la guvernare, suntem dați afară de la guvernare. Dacă domnul Victor Ponta îi dă un telefon lui Crin Antonescu și spune că este de acord cu Klaus Iohannis ministru de Interne și vicepremier, Delegația permanentă a Partidului Liberal nici nu mai are rost”, a precizat Puiu Hașotti.

Reacțiile liberalilor

Mihai Voicu, purtător de cuvânt al PNL: „Șanse pentru USL ar fi fost multe. De la niște simple propuneri de înlocuire a unor miniștri PNL, conform oricăror reguli democratice, s-a ajuns la această situație. Apelul primului ministru nu a fost un apel, ci o reafirmare a inflexibilității PSD care nu vrea să pună în practică propunerile noastre.”

Klaus Iohannis, prim vicepreședintele PNL: „Nu aduce, în esență, nimic nou (discursul lui Victor Ponta – n.red.), mai ales în ultima parte, în care a subliniat că este gata să numească pe oricine pe funcțiile stabilite dinainte. După părerea mea, nu a venit cu nimic nou”. 

Călin Popescu Tăriceanu, senator PNL: „Ruperea USL este un epilog pe care eu îl consider greșit pentru un motiv fundamental. Anume, noi, Partidul Național Liberal, am fost votați de cetățeni sub sigla USL. Ruperea alianței va însemna practic că această încredere acordată este înșelată, plecăm probabil în altă direcție pe care nu pot să o definesc, pentru că nu o știu și cred că este păcat că se întâmplă în acest fel. Zarurile par a fi aruncate”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri