Puterea să facă, Opoziția să tacă - ar fi liniștea în politică în viziunea lui Dăncilă, pe timpul președinției României la Consiliul UE

Data actualizării: Data publicării:
Viorica Dancila Recep Erdogan

Premierul Viorica Vasilica Dăncilă a declarat, marţi, că România trebuie să ia exemplul celorlalte state membre ale UE privind existenţa unui consens pe perioada Preşedinţiei Consiliului UE, subliniind că disputele politice trebuie puse pe loc secund.

Viorica Dancila Recep Erdogan
Premierul Viorica Vasilica Dăncilă, primită de Recep Erdogan în timpul vizitei în Turcia

Dăncilă a adăugat că este convinsă că şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îşi doreşte consens, pentru că este un om politic cu multă experienţă.

Acest armistiţiu a fost cerut chiar de preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker. Trebuie să luăm exemplul celorlalte state membre care au arătat că, atunci când deţii Preşedinţia Consiliului UE, trebuie să ai consens, să ai linişte şi să pui pe loc secund disputele politice, pentru că trebuie să primeze acest obiectiv deosebit de important pentru noi, este un examen pe care România trebuie să-l dea şi când spun România nu spun neapărat PSD, ALDE, trebuie să ne referim la toată clasa politică şi trebuie să dăm dovadă de mai multă înţelepciune şi mai mult interes în ceea ce priveşte obiectivele României, nu interesul personal”, a spus Viorica Vasilica Dăncilă, întrebată despre consensul cerut de preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, şi afirmaţia acestuia potrivit căreia România nu este pregătită să preia Preşedinţia Consiliului UE.

Întrebată dacă preşedintele PSD, Liviu Dragnea, este de acord cu acest lucru, Dăncilă a spus că este convinsă că şi acesta doreşte consens.

Nu am avut o discuţie cu domnul Dragnea, dar sunt convinsă că domnul preşedinte Liviu Dragnea îşi doreşte consens pe timpul preşedinţiei, pentru că este un om politic cu multă experienţă politică şi ştie cât de important este consensul în timpul deţinerii Preşedinţiei Consiliului UE”, a adăugat premierul.

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri