Radu F. Alexandru, Sulfina Barbu și Raluca Turcan îl sprijină pe Vasile Blaga la șefia PDL

Data publicării:
17022013 20raluca 20turcan-50071

5.000 de membri activi ai PDL se vor aduna la Convenţia de la 23 martie ca să-şi aleagă conducerea pentru următorii ani. Iar startul meciului a fost dat acum două zile de sprijinul declarat al lui Traian Băsescu pentru Elena Udrea.

Între timp, partidul este divizat de cele două candidaturi: Vasile Blaga și Elena Udrea.

În momentul în care au fost anunțate cele două candidaturi, Blaga și Udrea, în momentul ăsta sunt doar două, eu am spus că sunt în totalitate de partea lui Blaga, împotriva președinției doamnei Udrea. Lucrul care mă face să am un refuz față de candidatura doamnei Elena Udrea este performanța politică, felul în care a condus organizația de București și nu pe un decurs de câteva luni, cum a condus Vasile Blaga partidul, ne-au dat un rezultat total neconvingător într-un moment de dificultate pentru partid, într-un moment în care spiritul organizatoric trebuie dublat de capacitatea de a organiza, care să resuscite Partidul Democrat Liberal”, a spus Radu F. Alexandru, vicepreședintele PDL.

Totodată, vicepreșdintele PDL a spus despre Elena Udrea că este „o persoană foarte ambițioasă, o persoană care vede cariera ei politică pe termen lung și o vede pe o curbă ascendentă”.

„Este oşedinţăuzualăduminicăsearalaPDL,încare toţi lideriisuntinvitaţisăparticipe, cuatâtmaimult cucâtavemşicolegiudirectorsăptămânaviitoare. Domnulpreşedintepoatesăaibă o opţiune, nimeni nu poatesăîiinterzică lucrul acesta, dar cei care decidechipade conducere aPartidului Democrat Liberalsuntcei 5.000 de delegaţi care vor veniînconvenţia din martie”, a spusSulfinaBarbu.

Întrebată cum vede apariția candidaturii Elenei Udrealașefia partidului,SulfinaBarbu a răspuns:

„Este de necontestatcăexistăo relaţieşiolegăturăîntrePDLşidomnulpreşedinte, a fost preşedintele nostru de partid, dar de când numaiestepreşedintede partid,echipas-a maturizat, este oechipadejaconturatăşiputem spunecăsuntopţiuni personale, poate un pic de dezamăgire a fost dinparteacolegilor noştri când domnulpreşedintea spuscăPDL nu îlmaipoateajutacu nimic. Eu cred că VasileBlagaeste liderul care este potrivit pentru președinte în acest moment și îndeplinește toate criteriile pentru aformăo echipă puternică”, a declaratSulfinaBarbu.

Opțiunile sunt pentru proiecte și mai puțin pentru oameni. Viziunea celor care în momentul de față sunt în echipa de conducere a PDL constă în reconstrucția partidului, în acțiuni politice consistente. Cred că omul care poate să garanteze cel mai bine atingerea acestor pasi tactici pentru viitorul PDL este Vasile Blaga. N-aș vrea să se înțeleagă că este o opțiune pentru o persoană, eu mi-aș dori ca echipa PDL să rămână unită”, a spus și vicepreședintele PDL, Raluca Turcan.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri