Radu Mazăre califică înjurăturile sale la adresa procurorilor drept „parabole mai din popor”

Data publicării:
mazare

„În ţara asta nu mai are nimeni de unde să ştie dacă va mai fi liber mâine sau poimâine. Poa' să te ia cu mascaţii de la masă, cum m-au luat pe mine acum cinci luni de zile, pe motiv de urgenţă și după aia în dosarul meu, timp de cinci luni de zile, să nu facă niciun act procurorii... Păi, mă, f***-vă-n c*r pe mă-ta, când m-ai luat cu mascaţii (aplauze prelungite în sală – n.r.) şi m-ai adus la DNA era stare de urgenţă, după aia trec cinci luni de zile fără ca tu să faci o hârtie? Ei, de asta trebuie să îl votăm pe Ponta”, spunea Radu Mazare, primarul municipiului Constanţa, în urmă cu câteva zile.

Astăzi, edilul a venit cu clarificări cu privire la declarația în care i-a înjurat pe procurori.

Nu era neapărat o înjurătură. Era așa... o parabolă mai din popor. Așa îmi spunea și mie tata când facea el câte o prostie. După 25 de ani de la revoluție ai voie să înjuri sistemul”, a susținut Radu Mazăre.

Radu Mazăre este acuzat de DNA pentru presiunei asupra Justiţiei. Procurorii DNA au considerat că afirmaţiile făcute de primarul Constanței, la sfârşitul săptămânii trecute, în cadrul congresului PSD, sunt de natură să pună presiuni asupra anchetatorilor, judecători şi procurori, ce îl anchetează pe Radu Mazăre, primarul Constanţei, în mai multe dosare penale pe care acesta le are pe rolul DNA cât şi pe rolul instanţelor din România.

Aşadar, DNA a luat decizia de a face un denunţ penal pe numele lui Radu Mazăre, pe care le-a depus la Parchetul Instanţei Supreme, în care îl acuză pe edil de presiuni asupra justiţiei. Este o infracţiune nou introdusă în Codul Penal intrat în vigoare la începutul lunii februarie a acestui an.

Între timp, şi Consiliul Superior al Magistraturii a reacţionat în urma înjurăturile adresate de Radu Mazăre la adresa procurorilor DNA. Ieri, CSM a emis un comunicat de presă în care atrage atenţia că afirmaţiile asumate de Radu Mazăre săptămâna trecută sunt de natură să aducă atingere independenţei Justiţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri