Radu Stroe ar putea fi suspendat din PNL. Crin Antonescu: „E destul de greu să mai discuți cu el la masă”

Data publicării:
radu stroe mediafax

Doi dintre președinții de organizații județene din PNL cer suspendarea lui Radu Stroe din partid. Gigel Știrbu (Olt) și Mircea Roșca (Prahova) vor propune suspendarea acestuia timp de șase luni.

Vicepreşedintele PNL Radu Stroe a avut mai multe declaraţii considerate contrare poziţiei PNL și că a adus prejudicii de imagine partidului.

De asemenea, lui Stroe i s-a reproşat faptul că la mai multe dintre voturile din plenul Parlamentului şi al Camerei Deputaţilor s-a exprimat în mod contrar liniei convenite la nivelul grupului PNL.

Radu Stroe le-ar fi replicat colegilor nemulţumiţi că nu-şi va prezenta demisia din partid.

În loc să susțină interesele PNL, joacă rolul de avocat PSD. Dacă domnul Stroe nu are decența să-și dea demisia din PNL, trebuie să-l ajutăm noi să se ducă la cei pe care-i consideră astăzi prieten, la domnul Ponta, la domnul Dragnea”, a declarat Ludovic Orban.

Președintele PNL Crin Antonescu a confirmat că există o cerere de suspendare a lui Radu Stroe din partid. Întrebat dacă el va vota pentru suspendare sau pentru excludere, Antonescu a răspuns că se va gândi până mâine, când are loc o întâlnire a Biroului Permanent, din care face parte chiar și Radu Stroe.

Despre această situație, liderul PNL a spus că „e destul de greu să mai discuți cu el la masă despre campanii”.

Crin Antonescu a subliniat că o decizie privind excluderea sau suspendarea lui Stroe se va lua mâine.

Sigur că m-au deranjat și pe mine și pe alți colegi din țară. Trebuie să admită oricine că așa ceva n-ați mai văzut. Nu se poate ca în timp ce colegii tăi fac un efort, duc o bătălie politică, tu să spui public că abia aștepți ca acest efort să eșueze și să te mai și erijezi într-un individ care, lipsit de orice greutate politică, de orice legitimitate, să și ameninți după aceea cu represalii. Să te referi la cineva precum Klaus Iohannis cu termenul că 'va zbura'. Sigur că mă deranjează, că e revoltător așa ceva”, a declarat Crin Antonescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri