Radu Stroe: Comportamentul domnului Băsescu, inacceptabil. Trebuie să ne gândim din nou la suspendare

Data publicării:
24 2003radustroe-56553

Aseară s-a petrecut un lucru incredibiul, inacceptabil... comportamentul domnului Băsescu. El este inacceptabil şi referitor la Constituţie, este inacceptabil şi referitor la băieţii ăia din PDL care l-au slujit atâţia ani de zile şi aseară a tras cu buretele şi a şters tot. E inacceptabil şi din punct de vedere al unui preşedinte al unui stat. Incredibil. După părerea mea trebuie să ne gândim din nou la suspendare pentru că dânsul nu numai a spus, dânsul a şi făcut”, a declarat Radu Stroe.

Mircea Toader: Declaraţiile lui Radu Stroe sunt simple speculaţii politice

„Referitor la ce îşi doreşte Radu Sroe sigur că sunt declaraţii politice. Preşedintele poate fi suspendat dacă încalcă grav Constituţia. A avut o părere despre partidul în care a fost membru. Nu poate să îi impută nimeni. Cred că sunt simple speculaţii politice. Iar încă o aventură politică de acest tip ... şi aşa România din punct de vedere politic e în regres, măsuri economice reale nu s-au făcut. Ne mai trebuie încă o bătălie politică ca acest popor să zică că nu avem nicio soluţie cu asemenea oameni politic care ne conduc azi”, a comentat deputatul PDL Mircea Toader.

În ceea ce priveşte declaraţiile lui Traian Băsescu, Mircea Toader le-a descris ca fiind făcute „sub impulsul unei emoţii”.

Speranţa lui ar fi fost să fie altă soluţie. A fost o bătălie foarte strânsă. Când e aşa o bătălie, normal că ai dezamăgiri mai mari decât dacă ai pierde la diferenţe mai mari”, a declarat deputatul.

El a apreciat că, în opinia lui, Traian Băsescu va reveni în partid, pentru că nu se poate despărţi de el: „Câteodată şi la rău e bine să fii împreună”.

Ioan Ghişe: Hotărârea Parlamentului privind suspendarea lui Traian Băsescu este în vigoare şi azi

„E adevărat că ce s-a întâmplat ieri, mă refer la comportamentul incalificabil pentru un om care ar putea fi în funcţia de preşedinte, e complet neconstituţional şi partizan. Un comportament care dezbină şi un partid din opoziţie. Hotărârea Parlamentului cu nr. 33 din 6 iulie 2012 privind suspendarea lui Traian Băsescu este în vigoare şi azi. Dacă referendumul nu a fost valabil privind numărul de participanţi la vot, situaţia lui Băsescu e de preşedinte suspendat. Din punctul meu de vedere, el nu e preşedinte în exerciţiu. Să vii şi să influenţezi într-un congres ca să fie votată persoane pe care ţi-o doreşti, tu trebuind să fii echidistant, iar după ce votul iese altfel, după-aia să spui că ai terminat cu partidul care te-a ajutat să vii la putere este incalificabil şi lipsit de loialitate”, a comentat situaţia senatorul liberal Ioan Ghişe.

Traian Băsescu a spus adio Partidului Democrat-Liberal, formaţiune politică pe care a sprijit-o de la înfiinţare şi care l-a susţinut în toate bătăliile politice.

Picătura care a umplut paharul a fost realegerea lui Vasile Blaga în funcţia de preşedinte al PDL. Fără a declara direct, Traian Băsescu a sprijinit-o pe Elena Udrea în competiţia din partidul numit acum „piatră de moară”.

Proaspăt confirmat la şefia partidului, Vasile Blaga i-a transmis că-i respectă decizia, dar a precizat că PDL nu a fost vreodată o piatră de moară pentru Traian Băsescu.

Ştirea se actualizează.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri