Radu Stroe: Demisionez în semn de onoare. Îmi cer scuze celor cărora le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent 

Data publicării:
6336375-Mediafax Foto-Razvan Lupica

Am decis să îmi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor de la IGSU. Ei sunt eroii care alături de poliţişti şi jandarmi au salvat şi vor salva viaţa oamenilor, chiar şi la accidentul din Apuseni au fost salvaţi 5 oameni. Ei nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici, ci să aibă încredere în ei”, a declarat ministrul demisionar Radu Stroe.

Acesta a susținut în continuare că datoria de a localiza epava și supraviețuitorii nu aparţinea Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru ei şi pentru personalul MAI se va demonstra că obligaţiile de alertare, localizare ale epavei şi a supravieţuitorilor, aparţin exclusiv altor instituţii, şi nu MAI. Îmi prezint scuze tuturor celor care prin unele declaraţii nefericite dar nu rău intenţionate le-am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru. Plecarea mea trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică”, a mai spus acesta.

Radu Stroe și-a dat demisia de la conducerea Ministerului de Interne. Decizia a fost luată după ce liberalii i-au retras sprijinul politic, în urma accidentului aviatic din Munții Apuseni.

Potrivit unor surse guvernamentale, Gabriel Oprea, viceprim-ministru, ar asigura interimatul la conducerea MAI. Nume vehiculat pentru a prelua Ministerul Afacerilor Interne este cel al lui George Scutaru, deputat PNL de Buzău și membru permanent al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională.

Pilotul Adrian Iovan şi o studentă şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba. Unul dintre medicii din aeronavă a reuşi să sune la 112, la ora 16.16, anunţând incidentul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri