Rafila: Am fost absolut uimit să constat că PNRR fusese gândit să mărească decalajele între judeţe, nu să le diminueze

Data publicării:
Rafila face declarații.
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, joi, la Drobeta-Turnu Severin, că Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) fusese gândit pe zona sănătăţii să mărească decalajele între judeţele ţării, nu să le diminueze, motiv pentru care la nivelul ministerului se vor realiza proiecte în parteneriat cu autorităţile locale "în judeţele care au avut mai puţine şanse".

"Eu am fost absolut uimit să constat că PNRR fusese gândit să mărească decalajele între judeţele ţării, nu să le diminueze. Oamenii din toată ţara au dreptul să aibă acces la servicii de sănătate de bună calitate indiferent din ce zonă a ţării sunt. Şi atunci încercăm, şi am găsit primari care sunt interesaţi, să dezvoltăm proiecte în domeniul sănătăţii şi cred că acesta este rolul pe care îl am: să lucrez ca aceste proiecte dezvoltate în judeţele care au avut mai puţine şanse din motive pe care nu vreau acum să le comentez să reducă decalajul şi dvs, familiile dvs., copiii dvs. să se poată dezvolta într-un mediu în care accesul la servicii de sănătate este unul corespunzător cu statutul de ţară membru al UE pe care îl are România", le-a spus Rafila celor celor peste 560 de delegaţi prezenţi joi la Conferinţa judeţeană a PSD Mehedinţi, potrivit Agerpres.

Acesta a mai afirmat că niciuna din cele 49 de unităţi spitaliceşti incluse pe lista proiectelor de investiţii din PNRR nu se află în Oltenia.

"PSD reprezintă un accelerator de dezvoltare a României, pentru că acţionează permanent în două domenii fără de care toate celelalte lucruri care nu se pot întâmpla: dezvoltarea socială şi dezvoltarea economică nu se pot întâmpla fără acces la servicii de sănătate şi fără un sistem de educaţie solid. Ţările cele mai dezvoltate sunt cele care au sisteme de sănătate dezvoltare, care au sisteme de educaţie prin care sunt pregătiţi oameni care să poată să dezvolte economic şi social fiecare ţară în care aceste lucruri sunt considerate prioritare. Şi mă bucur să am această ocazie să încerc să repar nişte nedreptăţi. Domnul Mihai Weber (n.red.preşedintele PSD Gorj) făcea referire la PNRR şi spunea că nu există niciun obiectiv inclus în lista de 49 în judeţele din Oltenia. Este adevărat. Asta înseamnă că noi trebuie să facem în aşa fel încât Ministerul Sănătăţii să sprijine autorităţile locale încât să reducă decalajul", a mai spus ministrul Sănătăţii.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri