Rafila: Dacă cei care au cerut demiterea lui Voiculescu ar susține moțiunea, ar avea și premierul o motivație pentru schimbarea lui

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila la o conferinta de presa
Alexandru Rafila spune că România ar putea ajunge din nou la 10.000 de cazuri pe zi Foto: Agerpres

Deputatul PSD Alexandru Rafila spune că dacă cei care au cerut public demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății ar fi serioși și ar susține moțiunea, ar oferi astfel premierului un instrument clar pentru schimbarea acestuia. 

"Am văzut multe poziții publice, inclusiv ale multor reprezentanți ai Coaliției, care cereau demiterea lui Vlad Voiculescu.

Citește și DOCUMENT. PSD a depus a doua moțiune împotriva ministrului Voiculescu: „Mult haos, puțină empatie și respect pentru omul bolnav”

Dacă sunt serioși, consecvenți, cei care au declarat că doresc demiterea lui Vlad Voiculescu ar trebui să susțină moțiunea. Atunci și premierul ar avea un instrument și o motivație extrem de clară pentru schimbarea acestui ministru care, din motive inexplicabile, rămâne pe post, deși și modul în care performează... și Dan Barna a recunoscut că nu e extrem de performant, dar ce să facem, altul nu avem. Nu cred că la nivelul unui guvern al unei țări din Uniunea Europeană, astfel de argumente stau în picioare", a declarat Alexandru Rafila.

Citește și: Surse: După ce au rezolvat „problema Voiculescu” în Coaliție, USR PLUS se teme că moțiunea PSD împotriva ministrului ar putea trece

Partidul Social Democrat a anunțat luni depunerea unei noi moțiuni simple împotriva ministrului Voiculescu.

În document, PSD îi reproșează ministrului evoluțiile "dramatice" ale pandemiei, lipsa măsurilor de sănătate publică, evacuarea Spitalului Foișor sau încălcarea regulilor de combatere a pandemiei impuse populației.

Inițial, PSD anunțase o moțiune împotriva ministrului Muncii Raluca Turcan, însă conflictul dintre PNL și USR PLUS a alimentat încrederea social democraților că o moțiune împotriva lui Voiculescu ar putea fi votată și de parlamentarii PNL. Deși o moțiune simplă nu duce automat la demiterea unui ministru, cei din USR PLUS se tem că dacă moțiunea ar fi votată de unii parlamentari PNL și ar trece, ar fi un motiv pentru premierul Cîțu să îl demită pe Voiculescu.

Citește și Barna, despre Voiculescu: Nu e un diamant pentru managementul Sănătății, dar e cea mai bună opțiune pe care o avem acum

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri