Raluca Turcan, despre moțiune: Nu sunt suficiente voturi în momentul de față, dar jocul merge mai departe

Data actualizării: Data publicării:
raluca turcan fb

Liderul deputaților PNL, Raluca Turcan, a declarat miercuri că Opoziția nu deține destule voturi pentru trecerea moțiunii împotriva Guvernului Dăncilă, făcând apel la parlamentarii PSD și ALDE să înțeleagă acest demers și să vină la vot, informează Mediafax.

„Moțiunea de astăzi este urmarea moțiunii populare pe care românii au dat-o la votul covârșitor la referendum și de asemenea pentru alegerile europarlamentare. Vrem să fim cât se poate de realiști și să spunem: aritmetica parlamentară este aceeași de după alegerile din 2016. Patru grupuri parlamentare: PNL, USR, PMP și UDMR și-au asumat să transforme în acțiune parlamentară rezultatul votului. Sperăm că la vot vor veni și alți colegi. ”, a declarat Raluca Turcan.

Liderul PNL a adăugat că și patru neafiliați din Parlament au semnat moțiunea.

„De asemenea, au semnat și patru colegi neafiliați din Parlament. Nu sunt suficiente voturi în momentul de față, dar jocul merge mai departe pentru că este un joc pentru România normală, românii de rând și pentru transparență și responsabilitate.”, a adăugat aceasta.

Citiți și:

Raluca Turcan a lansat un apel pentru parlamentarii PSD și ALDE, să se delimiteze de persoanele care mențin puterea în cele două partide și să voteze moțiunea de cenzură.

”Vrem să lansăm un apel, dacă este posibil să se înțeleagă, că singura modalitate prin care votul dat la referendum se poate găsi în decizie în Parlamentul României este uriașa presiune publică pe cei care în momentul de față sunt încă în PSD și ALDE, să se delimiteze de cei care țin în continuare confiscată puterea în cele două partide.(...) De aceea, este foarte important ca oameni, care în momentul de față, oameni care sunt din PSD și ALDE, colegi din Pro România, neafiliați să înțeleagă acest moment crucial.”, a adăugat Raluca Turcan.

La rândul său, Dan Barna a spus: "prin votul din 26 mai ne-am spălat fața în Europa, acolo lucrurile stau bine, sunt europarlamentari pe care ne putem baza. În România trebuie continuată lupta, avem aceeași majoritate și moțiunea de azi își propune să deschidă calea pentru a ne însănătoși și acasă".

Moţiunea de cenzură depusă de opoziţie va fi prezentată, miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, urmând ca dezbaterea și votul pe textul moțiunii să aibă loc marțea viitoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri